НОВИНИ

Чудото не се повтори и Барселона отпадна от Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:45, 11.03.2021
Чете се за: 01:26 мин.
Шампионска лига
чудото повтори барселона отпадна шампионската лига

Отборът на Барселона не успя да повтори знаменития обрат срещу ПСЖ от 2017 г. и отпадна от тазгодишното издание на Шампионската лига.

В мач-реванш от осминафиналите на турнира ПСЖ и Барселона завършиха наравно 1:1 на "Парк де Пренс" и закономерно парижани продължават напред с общ резултат 5:2. Първият двубой между двата тима на "Камп Ноу" завърши с гръмкия успех на френския шампион над каталунците с 4:1.

За разлика от героичният мач преди четири години, каталунците в тази среща бяха гости, макар пред празни трибуни. От звездното трио в нападение на Барса само Меси бе на терена, а главният виновник за невероятния обрат - Неймар изгледа мача от трибуната, но от страната на ПСЖ.

Въпреки че парижани категорично бяха определяни като фаворит, "блаугранас" съвсем не излязоха примирени с това положение. Още от самото начало на мача дадоха да се разбере, че вярват в чудото до последния съдийски сигнал.

През цялото първо полувреме осъществиха тотален контрол на събитията на терена и само лош късмет попречи на Дембеле и Меси да реализират създалите се положения, а Кейлор Навас се оказа непреодолимо препятствие пред ударите на Дест и Бускетс.

В 31-ата минута домакините получиха дузпа за спъване на Мауро Икарди в наказателното поле на гостите, която героя от първия мач Килиан Мбапе непоколебимо реализира.

Само шест минути по-късно Меси прецизно намери ъгъла на вратата с бомбен шут и накара съотборниците си да мечтаят отново.

В последната минута на първото полувреме Курзава атакува Ленгле в наказателното поле и Барселона на свой ред получи правото да изпълни дузпа, но Меси стреля несигурно и Кейлор Навас за пореден път се превърна в герой за парижани като изби, а в добавката топката срещна напречната греда.

През второто полувреме темпото и позициите се запазиха – ПСЖ в желязна защита и опит за бързи контраатаки, а Барселона с постоянен натиск, дълго владеене на топката и чести атаки. Дембеле отново получи чудесни възможности, от които не успя да се възползва. Смените в края на полувремето не внесоха очакваната ефективност в атаката на Барселона и до промяна на резултата не се стигна. В самият край на мача Мбапе направи вихрен рейд, но прати топката високо над вратата на Тен Стеген.

ПСЖ очаква жребия за четвъртфиналите, а за каталунците остава утехата, че облика на отбора е коренно променен три дни след избора на нов президент, което сякаш внесе свежест и живинка в играта им, както и видимото сработване и включване на новото поколение играчи.

За последен път отборът е отпадал в тази фаза на надпреварата от Ливърпул през сезон 2006-07.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Разкриха нелегална фабрика за цигари в Испания, българин е сред задържаните
Разкриха нелегална фабрика за цигари в Испания, българин е сред задържаните