НОВИНИ

Чувствително затопляне днес и утре

слънце запад дъжд изток
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 04.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

В близките часове видимостта ще продължи да се подобрява, но на места в западните и централните части от Дунавската равнина и Тракийската низина, особено около водните басейни там, през целия ден ще се задържи мъгливо.

В тези райони и температурите ще останат по-ниски. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и силен южен вятър и ще бъде още по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 18° и 23°.

Утре ще бъде слънчево и още по-топло, в сравнение с днес с максимални температури от 21° до 26°, отново по-ниски в районите с трайни мъгли. Вятърът ще остане с посока от юг, но ще бъде слаб до умерен. С него освен по-топъл въздух, отново ще има пренос и на сахарски прах.

В планините и утре ще остане много ветровито. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Ще бъде слънчево, а максималните температури съществено ще се повишат и в планинските ни курорти ще са от 15° на Алеко, до 20 - 21° в Банско, Боровец и Пампорово.

И към времето в Европа. Над по-голямата част от континента ще бъде предимно облачно. Сняг ще вали в северните райони на Швеция и Финландия, докато в Прибалтика, западните райони на Русия и в Южна Европа валежите ще са от дъжд, в някои райони - интензивни.

Проливни валежи от дъжд се очакват и над западните части от Балканите. Предимно слънчево ще се задържи над централните и източните райони от полуострова, а затоплянето там ще продължи.

У нас през почивните дни се очаква слабо захлаждане, но ще остане по-топло от обичайното. Облачността ще се увеличи и в събота на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя облачността ще намалее и в понеделник времето ще е предимно слънчево. Температурите временно ще се повишат, но от вторник отново ще тръгнат надолу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Лесов доволен от подготовката на боксьорките на Белмекен
Петър Лесов доволен от подготовката на боксьорките на Белмекен
15,4 млн. лв. ще получат училищата и детските градини заради тестването
15,4 млн. лв. ще получат училищата и детските градини заради тестването