НОВИНИ

Циципас се справи с Медведев и ще играе със Зверев за място във финала

Стефанос Циципас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:43, 09.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Гръцкият тенисист Стефнаос Циципас достигна полуфиналите на Ролан Гарос за втора поредна година, след като победи вторият поставен в схемата Данийл Медведев от Русия с 6-3, 7-6(3), 7-5 в последния четвъртфинал от мъжката схема на турнира.

22-годишният Циципас имаше само една победи в седем мача срещу Медведев до този момент, но показа, че се намира в по-добра форма на клей и игра на много високо ниво, за да стигне до чист успех за два часа и 19 минути.

Номер 5 в схемата сервираше много силно през целия двубой, като спечели 20 от 24 точки на подаването си в първия сет, за да го вземе с 6-3. Втората част бе равностойна и след разменени пробиви двамата влязоха в тайбрек, в който Циципас бе по-солиден за 7-3. Третата част също бе оспорвана, но в решаващия момент в края на сета Циципас успя да пробие и да затвори мача, като се възползва от сервис отдолу на съперника си на мачбол.

Циципас спечели 73 процента от точките на първия си сервис и 75 на втория, като завърши срещата с 33 печеливши удара срещу 24 непредизвикани грешки. "За мен е привилегия да съм в тази позиция. Работих много ежедневно и това ключов елемент, за да достигна дотук. Но егото ми казва, че искам повече", сподели гъркът след успеха.

За място на финала той ще спори с германеца Александър Зверев, който победи Алехандро Давидович Фокина в три сета по-рано вчера. До момента двамата са изиграл седем двубоя помежду си, като Циципас води с 5-2

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Йокич от Денвър Нъгетс е MVP на сезона
Никола Йокич от Денвър Нъгетс е MVP на сезона
Военният министър: Пилотът на падналия МиГ-29 не е направил опит за радиовръзка
Военният министър: Пилотът на падналия МиГ-29 не е направил опит за радиовръзка