САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

COVID-19 в Европа: Световен лидер под карантина, 769 смъртни случая в Испания (ОБОБЩЕНИЕ)

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
18:12, 27.03.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Общество

Китай забрани временно достъпа на чужденци, независимо дали имат виза или разрешително за престой. Южноафриканската република стана първата държава на континента, която наложи триседмична забрана за движение, освен за храна, лекарства и по неотложни причини.

Премиерът и здравният министър под карантина на Острова

Великобритания от днес е с държавен лидер под карантина. Борис Джонсън е с положителен тест за COVID-19.

В Туитър британският премиер обяви, че през изминалите 24 часа е развил леки симптоми и се е самоизолирал.

Джонсън ще продължи да изпълнява задълженията си чрез конферентни видеоразговори.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Без съмнение ще продължа да работя, благодарение на новите технологии. Ще комуникирам с целия си екип, за да ръководим националната борба срещу коронавируса.

Вирусът, изглежда, се е прицелил в британското правителство, съобщават изданията на Острова. Повод за коментарите е положителния тест на британския здравен министър. Мат Ханкок също е под домашна карантина.

Мат Ханкок, министър на здравеопазването на Великобритания:За мое щастие симптомите ми са леки, така че съм напълно способен да изпълнявам задълженията си... Истината е, че в тази ситуация всички ние можем да се научим да работим наистина ефективно от дома си.

Най-тежкото денонощие в Испания

Подобен дистанционен лукс е невъзможен за испанските лекари на първа линия. Страната им преживява най-тежкото си денонощие от началото на пандемията. За последните 24 часа са регистрирани 769 нови смъртни случаи. Броят на испанските медици, заразени с коронавирус е 9400. Към толкова клони и броят на оздравелите хора. Изписването на всеки пациент е повод за кратка радост.

Нова алармена система за аптеките във Франция

Във Франция така наречените "зони с полицейски час" отчитат друг тип отношения. Случаите на домашно насилие там са скочили с повече от 30%. Френският вътрешен министър Кастанер обяви въвеждането в аптеките на алармена система за жени-жертви на насилие от страна на техните съпрузи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дезинфекцират родилното в Пловдив заради случай на коронавирус
Дезинфекцират родилното в Пловдив заради случай на коронавирус
Тристранният съвет без съгласие за компенсирането на работници и предприятия заради коронавируса
Тристранният съвет без съгласие за компенсирането на работници и предприятия заради коронавируса