НОВИНИ

ЦСКА 1948 и Спартак Варна не се победиха в мач с четири гола

Марио Илиевски и Неделко Пишчевич се разписаха преди почивката за състава воден от Валентин Илиев, а гостите от Варна изравняваха на два пъти чрез Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов.

ЦСКА 1948 - Спартак Варна
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 28.07.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 и Спартак Варна завършиха наравно 2:2 в среща от втория кръг на Първа лига. Марио Илиевски и Неделко Пишчевич се разписаха преди почивката за състава воден от Валентин Илиев, а гостите от Варна изравняваха на два пъти чрез Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов.

ЦСКА 1948 започна силно срещата и успя да наложи надмощие. В 12-ата минута Касиано Бузон успя да се измъкне от Па Конате и отправи удар, който бе спасен от Мартин Величков.

В 16-ата минута отново Бузон се пребори за топката в наказателното поле и стреля, но Величков отрази при добавка Марио Илиевски прати топката в мрежата на гостите.

Постепенно темпото на игра спадна, като футболистите на Спартак опитаха да изнесат играта в предни позиции. В 33-ата минута Ахмед Ахмедов опита да отбележи почки от центъра на терена, но ударът му мина встрани от вратата пазена от Петър Маринов.

В 41-ата минута Александър Цветков центрира в наказателното поле на домакините, а там Ахмедов бе най-бърз и успя да изравни резултата.

ЦСКА 1948 отново излезе напред в 45-ата минута, когато Пиер-Даниел Нгуинда отправи хубав пас около точката на дузпата, където Неделко Пишчевич засече топката неспасяемо в мрежата на Величков.

След подновяването на играта двата отбора започна предпазливо. Все пак домакините от ЦСКА 1948 направиха няколко плахи опита за трети гол, които завършиха без успех.

В 64-ата минута Реян Даскалов игра с ръка в собственото си наказателното поле и съдията Петър Кузев отсъди дузпа. Капитанът на домакините имаше явен контакт с кълбото, но след дълга справка с ВАР решението бе потвърдено. Резервата Антонио Вутов изпълни и успя да изравни за 2:2. Бившият играч на ЦСКА 1948 бе точен в 72-ата минута.

Изравнителното попадение даде кураж на гостите от Варна, но атаките им завършваха с центрирания, които бяха отразени от футболистите на ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сена се оказа негодна за плуване заради проливния дъжд на откриването на Олимпиадата
Сена се оказа негодна за плуване заради проливния дъжд на откриването на Олимпиадата
Двама полицаи пострадаха при размирици между фенове на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив
Двама полицаи пострадаха при размирици между фенове на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив