НОВИНИ

ЦСКА гостува в Благоевград в опит да съкрати разликата до върха

Съботният ден предлага три мача от Първа лига

цска върна върха първа лига минимален успех гост пирин
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:19, 21.10.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови три мача от 14-ия кръг на Първа лига ще се изиграят в събота, 21 октомври. Ботев Враца е домакин на Ботев Пловдив от 14:00 часа. От 16:30 часа Локомотив София посреща ЦСКА 1948 в квартал "Надежда" в столицата, а от 19:00 часа ЦСКА гостува на Пирин в Благоевград.

"Червените" на Нестор Ел Маестро се завръщат след паузата за националните отбори с визита на стадион "Христо Ботев" в югозападния град. "Армейците" направиха равенство 1:1 с вечния съперник Левски в последния си двубой, като преди това бяха в серия от пет поредни успеха в първенството. Отборът е на трето място с 25 пункта, на пет от водача Локомотив Пловдив, който е с два мача повече. Питин е 11-и в таблицата с 11 точки, като в последната си среща в елита отстъпи на шампиона Лудогорец с 0:4 като гост. Преди това обаче играчите на Иво Тренчев направиха поредица от четири мача без загуба - победи над Хебър Пазарджик, Крумовград и Етър Велико Търново и равенство със Славия.

По-рано Локо София и ЦСКА 1948 си дават среща на стадион "Локомотив" "Железничарите" спряха негативна серия в шампионата с победа над Берое с 1:0, а след това спечелиха и двубоя си от 1/16-финалите за Купата на България срещу Спартак Плевен със същия резултат. Възпитаниците на Данило Дончич са 11-и с 13 точки. ЦСКА 1948 на Николай Панайотов взе последните си два мача за първенство срещу Ботев Враца и Ботев Пловдив благодарение на силната игра на Ивайло Чочев. Тимът е седми с 21 пункта, но е с три срещи по-малко от лидера Локо Пловдив и с две по-малко от втория Черно море.

В първия двубой за деня Ботев Враца е домакин на Ботев Пловдив. Врачани не успяха да спечелят нито един от последните си три мача за първенство, като направиха равенство с Хебър и загубиха от ЦСКА 1948 и новака Крумовград. Воденият от Христо Янев е 14-и с 10 пункта. Съперникът им от Пловдив е с две места по-нагоре в подреждането и с два пункта повече. Душан Керкез и компания нямат победа в последните си три визити извън "Колежа", правейки равенство с Лудогорец и губейки от Черно море и ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще продължи ли топлото и горещо време и в началото на новата седмица?
Ще продължи ли топлото и горещо време и в началото на новата седмица?
Масирани ракетни атаки срещу родния град на Зеленски Кривой рог, има загинал
Масирани ракетни атаки срещу родния град на Зеленски Кривой рог, има загинал