НОВИНИ

ЦСКА надви четвъртодивизионния Кематен в шоу с осем гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:25, 21.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
цска надви четвъртодивизионния кематен шоу осем гола
Снимка: ПФК ЦСКА
Слушай новината

Отборът на ЦСКА записа първата си победа в контролните срещи в Австрия, след като се наложи с 5:3 над четвъртодивизионния Кематен.

Австрийският състав, който не е с професионален статут оказа сериозна съпротива на "армейците", като през второто полувреме навакса два гола пасив, но в крайна сметка футболистите на Саша Илич намериха начин да стигнат до победата.

Сам Абфалтерер даде аванс на Кематен в 20-ата минута, но още до почивката ЦСКА стигна до обрат чрез Байрън Морено и автогол на Андреас Калинович.

В началото на втората част пък новото попълнение на "червените" Лазар Туфегджич направи резултата 3:1, възползвайки се от асистенция от друг нов играч на ЦСКА Станислав Шопов.

Австрийците обаче не се предадоха и стигнаха до равенството след две попадения на Петер Гатахер в 53-ата и 75-ата минута.

Все пак българския тим успя да стигне до победата след два късни гола, като Марк-Емилио Папазов беше точен за 4:3 в 85-ата минута, а три Туфегджич оформи крайното 5:3 с втория си гол в мача.

В следващата си проверка ЦСКА ще се изправи срещу австрийския шампион Ред Бул Залцбург, а контролата е този петък (24 юли) от 19.00 часа.

ЦСКА планира да построи нов стадион с покрив за 15-18 хиляди души.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България удари Иран за първи успех в Лигата на нациите
България удари Иран за първи успех в Лигата на нациите
Горещо и ветровито време в сряда
Горещо и ветровито време в сряда