НОВИНИ

ЦСКА с три призови отличия от церемонията "Футболист на годината"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:47, 20.01.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Български футбол
цска три призови отличия церемонията футболист годината

Снощи се проведе 60-ата юбилейна церемония по връчване на наградите "Футболист на годината". За пръв път в историята събитието се проведе изцяло онлайн, заради пандемията от коронавирус.

По традиция футболисти на ЦСКА-София бяха сред номинираните в почти всички категории, а трима спечелиха призовите места в отделните категории за най-добър играч през 2020 година.

Нападателят Али Соу напълно заслужено бе избран за най-добър чужденец в Първа лига с цели 41 гласа.

Валентин Антов пък спечели приза за най-добър защитник с 37 гласа. Юношата на ЦСКА благодари на Петър Занев, който също бе от номинираните, както и на всички свои съотборници и треньори в отбора. Сподели също така, че срещу Един Джеко му е било най-трудно на зеления терен през изминалата година.

Атакуващият халф на армейците Тиаго Родригез спечели приза за най-добър полузащитник в България. Португалецът, който получи 24 гласа благодари на всички за признанието и обяви, че е изключително щастлив от тази награда.

Бившият старши треньор на ЦСКА - Стамен Белчев, под чието ръководство отборът ни се класира за пръв път от десет години насам в груповата фаза на Лига Европа стана втори в анкетата за треньор на годината.

За Футболист на годината за втори пореден път бе избран капитанът на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев. Втори в класацията е отличеният за най-добър защитник за 2020 година Валентин Антов, който събра 126 точки в журналистическия вот и остана на крачка от върха, но лично спортният министър Красен Кралев обяви, че таланти като него са бъдещето на българския футбол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Пенчев и Купрум записаха нова победа в полския шампионат
Николай Пенчев и Купрум записаха нова победа в полския шампионат
Предстои затопляне
Предстои затопляне