НОВИНИ

ЦСКА: След дълги години обещания придобихме собственост върху нашия дом

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:23, 20.02.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
цска дълги години обещания придобихме собственост нашия дом
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА обяви, че вече е факт съвместното дружество между "Червения клуб" и държавата - "Спортни имоти Българска армия" и "армейците" официално станаха собственици на 50% от стадион "Българска армия", като в най-скоро време се очаква да започне изграждането на ново по-модерно съоръжение.

ЦСКА съобщи радостната новина за своите фенове, използвайки клубния сайт, а в изявлението се казва още, че в нито един момент "червените" не са спирали работата върху всяко едно направление от новия стадион.

"Армейците" не пропуснаха да благодарят и на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева за "политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София".

Ето го и цялото изявление на ПФК ЦСКА:

"След дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си. Собственост, която ни се полага, но по една или друга причина не ни беше давана.

От днес официално съвместното дружество между ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на спорта се реализира. За нас тази крачка е историческа и поставя началото на реалния път към построяването на ново, модерно съоръжение, което да завещаем на нашите деца. Собствениците на клуба осигуриха финансовите средства за учредителната парична вноска в капитала. Бихме искали да поясним, че общата инвестицията за реконструкцията на стадиона не се изчерпва със сумата, необходима за капитала, а многократно ще я надхвърли.

Благодарим на министър Весела Лечева за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България.

Въпреки многократните критики и скептицизъм от свои и чужди, сме щастливи, че успяхме да се преборим в тази битка. Както многократно ви съобщавахме напълно честно и обективно – работата по стадиона във всяко едно направление не спря нито за миг, а първия плод от това берем днес. Благодарим на всички, които не се усъмниха в искреното ни желание да сбъднем тази наша, обща мечта.

На скептиците искаме да кажем само едно – ЦСКА не може да бъде сломен!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачище затвори пътя за местността "Бодрост" край Благоевград
Свлачище затвори пътя за местността "Бодрост" край Благоевград
3-годишно дете пострада след като сняг от покрива на каравана падна върху него в Пампорово
3-годишно дете пострада след като сняг от покрива на каравана падна върху него в Пампорово