НОВИНИ

Цветана Пиронкова срещу Дария Касаткина на старта на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:15, 27.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
цветана пиронкова продължава №103 света
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова научи името на първата си съперничка на тазгодишния US Open и това ще бъде поставената под №25 в основната схема Дария Касаткина от Русия.

33-годишната пловдивчанка ще се нуждае от силно представяне в Ню Йорк, за да защити спечелените точки през миналия сезон, когато тя се представи страхотно, достигайки до 1/4-финалите.

Първото препятствие е 24-годишната Касаткина, която е родом от град Толяти, кръстен на известния италиански политик от началото на миналия век Палмиро Толяти.

В своята кариера рускинята може да се похвали с четири титли от турнирите на WTA, а върховото и постижение в ранглистата датира от октомври 2018 г. - 10-а позиция.

Цвети и Касаткина вече са срещали в официален двубой, през 2016 г., когато Пиронкова печели категорично с 6:1, 6:1 на турнира в Синсинати.

Ако българката запише втори успех срещу рускинята, в следващия кръг я очаква двубой срещу сребърната медалистка от Игрите в Токио Маркета Вондрушова или квалификантка.

В третия кръг пък е възможна среща №5 в схемата Елина Свитолина, която в първия си мач ще се изправи срещу тенисистка, преминала през квалификациите.

Потенциално, това може да бъде и българката Виктория Томова, която днес ще играе за място в основната схема срещу представителката на Великобритания Хариет Дарт.

Световната №1 Ашли Барти ще се изправи на старта срещу бившата финалистка в Ню Йорк Вера Звонарьова, която в кариерата си има и финал на Уимбълдън.

Действащата шампионка Наоми Осака, която има триумф и от 2018 година, пък започва участието си с мач срещу чехкинята Мари Бозукова.

№2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус ще открие участието си в Ню Йорк с мач срещу сръбкинята Нина Стоянович.

Шампионката от 2019 година Бианка Андреску ще играе срещу представителката на Швейцария Виктория Голубич, а триумфиралата през 2016 година Анжелик Кербер ще има за съперничка Дария Ястремска, която временно беше със спрени състезателни права заради допинг.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет
НС прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет
Нинова: Още днес започваме разговори с другите партии, имаме 7 дни, за да излъчим премиер
Нинова: Още днес започваме разговори с другите партии, имаме 7 дни, за да излъчим премиер