НОВИНИ

Виктория Томова обърна Хадад Мая и е само на крачка от основната схема на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 27.08.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
виктория томова обърна хадад мая крачка основната схема open
Слушай новината

Втората ракета на България Виктория Томова записа нова победа в квалификациите на US Open, което я доближи вече на само един успех от място в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем.

В срещата си от втория кръг на пресявките Томова, поставена под №12, осъществи пълен обрат срещу представителката на Бразилия Беатрис Хадад Мая, надигравайки я след 4:6, 6:3, 6:2 за 2 часа и 17 минути игра.

Първият сет се разви крайно негативно за българката, която водеше с 4:1 гейма, но загуби следващите пет част, с което и първия сет отиде на сметката на Хадад Мая.

Бразилката увеличи серията си на седем поредни гейма, пробивайки за 2:0 в самото начало на втория сет. Оттук обаче започна завръщането за Вики, която изравни за 2:2, а в осмия гейм проби отново, за да изравни сетовете след 6:3.

В решителната част софиянката осъществи още два брейка по пътя и към успеха с 6:2 и гарантирането на място в последния кръг на пресявките на US Open.

Съперничка в спора за място в основната схема на нашата представителка ще бъде поставената под №15 Хариет Дарт от Великобритания.

Двете не са се срещали до момента, а арена на първия им сблъсък ще бъде Корт №6 на Флъшинг Медоус. Мачът трябва да започне след 21.00 часа българско време.

България вече има една представителка в основната схема в лицето на Цветана Пиронкова, която в първия си мач в Ню Йорк ще играе срещу №25 в схемата Дария Касаткина от Русия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Още днес започваме разговори с другите партии, имаме 7 дни, за да излъчим премиер
Нинова: Още днес започваме разговори с другите партии, имаме 7 дни, за да излъчим премиер
Блъснаха двама пешеходци в Бургас
Блъснаха двама пешеходци в Бургас