НОВИНИ

Цвети Пиронкова няма да играе повече през 2021 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 06.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
цвети пиронкова играе повече 2021 година
Слушай новината

Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова обяви края на своя сезон 2021 в тениса, като причината е травма в дясното рамо.

Пловдивчанката използва своя профил във Фейсбук, за да съобщи неприятната новина, разкривайки, че става въпрос за хронична контузия.

Все пак 34-годишната Пиронкова увери, че вече се чувства по-добре, но заяви, че има нужда от още време за възстановяване.

"Поради силно обостряне на хронична контузия в дясното ми рамо, се наложи да преустановя тренировки и участията си в турнири. През последните 4 седмици се подлагам на интензивна терапия и вече започвам да раздвижвам ръката си без да изпитвам болка. Прогнозите са добри, но е необходимо време за почивка.

Благодарности на д-р Стаматов, д-р Думанова и целия екип на Медицински център „Етика“ в Пловдив за професионализма, отношението и положените грижи", написа Цвети.

След феноменалното си завръщане на корта през миналия сезон, 2021 година се оказа доста трудна за Пиронкова, като тя записа 14 победи в 24 срещи.

За последно българката взе участие на US Open през септември, където загуби още в първия кръг от рускинята Дария Касаткина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Ще направим заседание на Съвета за развитие
Стефан Янев: Ще направим заседание на Съвета за развитие
"С БНТ 2 на училище" се връща в ефир
"С БНТ 2 на училище" се връща в ефир