НОВИНИ

Даниел Дуков пред БНТ: Предполагам, че ще имаме нов рекорд на трасето на Софийския маратон

даниел дуков бнт предполагам имаме нов рекорд трасето софийския маратон
bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 08.10.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от организаторите на Софийския маратон 2023 Даниел Дуков даде специално интервю за БНТ по време на прякото ни предаване от днешната надпревара, в което изрази надежда, че ще видим нов рекорд на трасето.

Дуков, който е победител в състезанието отпреди точно 30 години, разкри и малко повече около спецаилните медали, които ще получат всички завършили състезатели на дистанциите 10 км, 21 км и 42 км.

"Тази година всички участници, които завършат на 10 км, 21 км и 42 км ще получат емблематични за София медали с изображение на Народното събрание. Ние работим целогодишно по организацията на това състезание и днес е денят, в който виждаме резултата отстрани", сподели той.

Бившият шампион в маратона разкри малко повече и около усилията на организаторите да поканят повече елитни бегачи, чиято основна цел ще бъде подобряването на рекорда на трасето

"Положихме всички усилия да поканим повече от 1000 състезатели от чужбина, които да се включат на трите дистанции. Ние поканихме състезатели с амбиции да подобрят рекорда на маратона, но дистанцията от 42 км е много голяма и понякога не се знае какво ще се случи. Условията днес позволяват това да се случи. На старта застанаха 10 елитни бегачи при мъжете и 5 при жените. Те ще се борят да подобрят рекордите на трасето при мъжете - 2:13.03 часа и при жените - 2:28 часа. Предполагам, че ще успеят да го направят", заяви Дуков и сподели своите очаквания за представянето на българските състезатели.

"Очаквам българите да си повторят своите постижения от предишните години. Те уважават нашето събитие. Нека да се радват, че ние им даваме възможността да сверят часовниците си с чуждестранните участници", завърши Даниел Дуков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков свиква Националния контратерористичен център заради конфликта между Израел и Хамас
Денков свиква Националния контратерористичен център заради конфликта между Израел и Хамас
Момиче на 14 години загина, блъснато от влак в пловдивско
Момиче на 14 години загина, блъснато от влак в пловдивско