НОВИНИ

Дъжд в неделя, сняг в понеделник

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 05.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Чувствително понижение на температурите и валежи от сняг се очаква през следващата седмица. Преди това - през почивните дни също ще има валежи, но все още от дъжд, а температурите ще останат все така по-високи от обичайните за сезона.

Днес максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който през нощта ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб, в Източна България - умерен. Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, а максималните - между 10° и 15°, на север от планините до 18°, в София - около 13°. Ще духа умерен, в източната част на Дунавската равнина временно силен вятър от юг-югозапад. Късно вечерта в крайните южни райони ще започнат валежи от дъжд.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, но до вечерта ще се увеличи Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините през деня облачността от юг постепенно ще се увеличава и до вечерта на места в Рило-Родопската област ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Температурите в курортите ще се задържат без съществена промяна и максималните ще са между 5 и 9 градуса.

И на Балканите температурите ще останат високи за сезона, но и там ще има валежи от дъжд главно в западните части от полуострова, след обяд в отделни райони придружени от гръмотевици.

У нас през нощта срещу неделя и в неделя ще има валежи от дъжд, на места значителни. С предстоящото застудяване, в понеделник в Североизточна България са възможни и поледици, а в много райони от Северна България и високите котловинни полета в Западна валежите ще са от сняг. Във вторник ще вали на по-малко места, а сряда и четвъртък вероятността за валежи намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кори Гоф и Елина Свитолина са на полуфиналите в Окланд
Кори Гоф и Елина Свитолина са на полуфиналите в Окланд
Полицай пострада в опит да спре масов бой в квартал "Орландовци"
Полицай пострада в опит да спре масов бой в квартал "Орландовци"