НОВИНИ

Деца изненадаха футболистите на ЦСКА за празника на Баба Марта

деца изненадаха футболистите цска празника баба марта
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 01.03.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

С допълнителен емоционален заряд стартира новият месец за играчите на ЦСКА. Днес те бяха изненадани от група деца от 55-о СУ „Петко Каравелов“, които им подариха собственоръчно направени от целия 3 „В“ клас мартеници по повод 1 март. Към тях децата бяха нарисували и поздравителни картички с позитивни лични пожелания, информират "червените".

Хлапетата започнаха визитата си с наставника Стойчо Младенов и Бай Добри, а до края успяха да „окичат“ всичките "армейски" футболисти и представители на спортно-техническия щаб. Разбира се, това стана без да се нарушава лагерната обстановка и подготовката на тима за важната среща с Локомотив (Пловдив).

Увлекателен гид на базата „Панчарево“ беше администраторът Стойко Сакалиев, който се постара малчуганите да се чувстват като у дома си. Карина, Андрея, Пресиян и Борис си направиха импровизирана работилничка, в която показаха на любознателните бранители Юрген Матай и Мено Кох как се правят мартеници и кои са Пижо и Пенда.

На други от чуждестранните асове хлапетата старателно обясниха символиката на българската традиция. Те най-много се забавляваха при опитите на легионерите да кажат правилно „Честита Баба Марта“. Отлично с пожеланията се справиха латиноамериканците Жорди Кайседо, Густаво Бусато и Маурисио Гарсес.

Самите футболисти, начело с националите Иван Турицов и Георги Йомов, искрено се зарадваха на детската изненада, а мартеничките в клубните червено-бели цветове приеха като добър знак за късмет и успех за предстоящата футболна пролет.

Децата също си тръгнаха с интересни подаръци от клуба, които да им помогнат в учението и часовете по физическо, както и много лакомства. Те получиха покана да посетят със съучениците си мач на „Армията“, а календар с автографите на играчите ще грее занапред в класната им стая.

Тази вечер от 17.30 часа ЦСКА излиза срещу Локомотив Пд в четвъртфинален мач от турнира за Купата на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец привлече нападател от Бразилия
Лудогорец привлече нападател от Бразилия
Маями взе дербито с Чикаго от Източната конфереция на НБА
Маями взе дербито с Чикаго от Източната конфереция на НБА