НОВИНИ

Десет от Франция надвиха Хондурас, но въпреки това отпаднаха от Мондиала за младежи, Англия спечели групата си (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 29.05.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Франция записа първия си успех на световното първенство по футбол за младежи до 20 години, побеждавайки в последния си двубой от груповата фаза с 3:1 състава на Хондурас, но дори това не се оказа достатъчно за "петлите", които завършиха на трето място в подреждането и отпаднаха от турнира заради по-лоша голова разлика.

След двете си поражения срещу Южна Корея и Гамбия на старта французите бяха принудени да търсят задължителен успех срещу латиноамериканците, за да запазят шансовете си за продължаване напред.

Хондурасците обаче също таяха надежди за място на осминафиналите и изглеждаха по-близо до него, когато в 15-ата минута поведоха чрез попадение на Один Рамос, след като 120 секунди по-рано техния съперник бе останал с човек по-малко след изогнването на Осман Камара.

Малко преди почивката обаче Алан Виржиниус изравни резултата, а отново футболистът на Лил беше точен за 2:1 след точно час игра преди Феликс Нзоуанго да се разпише за крайното 3:1.

По този начин "петлите" събраха 3 точки на 3-ото място в тази Група F, но не успяха да намерят място сред четирите най-добрите отбора, завършили трети в своя поток, за сметка на Тунис и то заради по-лоша голова разлика със само един гол в полза на "Орлите от Картаген".

Така, от Група F напред продължават Гамбия и Южна Корея, като африканците изненадващо завършиха на първо място в подреждането.

Вчера бе решено всичко и в Група Е, където Англия си подпечата първото място след 0:0 срещу последния в подреждането Ирак, докато Уругвай надигра с 1:0 Тунис в битката за второто място след попадение от дузпа на Франко Гонзалес в добавеното време, но и двата отбора продължават към фазата на елиминациите.

Осминафиналите на Мондиал 2023 за младежи до 20 години в Аржентина започват във вторник (30 май), а шампионатът ще продължи до 11 юни, като най-интересните двубои може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца играят в близо 2 метра неокосена трева в столичния квартал "Борово"
Деца играят в близо 2 метра неокосена трева в столичния квартал "Борово"
Радостин Василев: Страхувам се за живота си
Радостин Василев: Страхувам се за живота си