НОВИНИ

Дешан: Никога не трябва да отнемате заслуги на печеливш отбор

Селекционерът коментира категоричната победа на Франция срещу Израел, като отбеляза, че успехът на очевидно по-добрия отбор не трябва да се омаловажава.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:33, 11.10.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
селекционерът дидие дешан остава начело националния отбор франция
Снимка:
Слушай новината

Франция победи Израел с 4:1 в третия си мач от Лигата на нациите в Будапеща. "Сините" доминираха до голяма степен над слабия израелски отбор.

Селекционерът Дидие Дешан направи своя анализ след срещата като отбеляза, че това не трябва да омаловажава постигнатото, както и успехът да се счита за лесен.

Изразителният резултат стана факт в края на мача, когато Матео Гендузи и Брадли Баркола се разписаха съответно в 87-та и 89-та минута на срещата, която се игра на неутрален терен заради военния конфликт в Израел. Преди това за "сините" отбелязаха Камавинга и Нкунку.

Дешан даде положителна оценка за представянето на Кристофър Нкунку, автор на втория гол.

"Кристофър (Нкунку) отбеляза хубав гол. Съжалявам, че загубихме топката през първия период, но все пак се стараехме. Противникът нямаше какво да губи, а ние имахме всичко налице, за да спечелим. Имахме много ентусиазъм в играта си. Хубаво е, че резервите бележат и това прави разликата. Кристофър има чудесни минути с отбора на Челси, при нас също. Има сериозен потенциал", заяви френският селекционер.

"Знам какво казват: когато печелиш, противникът ти е слаб, а когато губиш, не струваш нищо. Никога не трябва да отнемате заслуги на печеливш отбор. Не казвам, че Израел има същите възможности като Италия и Белгия, но това не омаловажава направеното от нас на терена тази вечер", обясни Дешан.

Наставникът коментира и представянето на Майкъл Олизе.

"Ясно е, че той не изигра най-добрия си мач, и той го знае. Може да направи много неща, има потенциал. Имам по-големи очаквания от него", заяви Дешан.

"Казах на момчетата преди мача, че трябва да си свършим работата. Групата ни излъчва много ентусиазъм. Израел не е на нивото на Белгия и Италия. Израелците срещнаха много повече трудности срещу нас, отколкото срещу предишните си съперници в групата. Ние имаме по-млад отбор с потенциал", убеден е селекционерът на "петлите".

Отборът на Франция заема второ място в групата си с точка по-малко от лидера Италия, който има 7, белгийците са трети с 4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без предупреждение за евакуация: 22 жертви на израелска атака в Бейрут
Без предупреждение за евакуация: 22 жертви на израелска атака в Бейрут
На старта на сезона: Женският тим на Рилски спортист залага на баскетболистки от школата
На старта на сезона: Женският тим на Рилски спортист залага на баскетболистки от школата