НОВИНИ

Димитър Кузманов се класира за финал на демонстративен турнир в Ливърпул

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 18.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
кузманов отпадна втория кръг чалънджър оейраш
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов се класира за финала на демонстративния турнир на трева в Ливърпул, който е много важна част от подготовката на Мико за квалификациите на Уимбълдън, които ще се проведат идната седмица.

В първите си два мача Кузманов се наложи с 8:7 срещу Патрик Брейди и 8:2 срещу Илая Порицки, а тези два успеха му осигуриха място на финала срещу Маркъс Уилис.

31-годишният вече бивш тенисист се прочу през 2016 година, когато записа шест поредни победи, за да намери място в основната схема на Уимбълдън, отстранявайки по пътя си играчи като Даниил Медведев и Андрей Рубльов. При дебюта си на "Ол Инглънг Клъб" пък Уилис сензационно надигра и литовеца Ричардас Беранкис, за да си осигури мач във втория кръг срещу Роджър Федере на централния корт. Маестрото обаче сложи край на приказката на британеца, надигравайки го с 3:0 сета.

През март миналата година обаче Маркъс Уилис официално обяви оттеглянето си от професионалния спорт, макар да продължава да се изявява на демонстративни турнири.

След финала срещу Уилис за Димитър Кузманов предстои да се отправи към Роухямптън, където в понеделник стартират квалификациите за Уимбълдън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището в Амстердам ще работи с намален капацитет, отменят полети в САЩ
Летището в Амстердам ще работи с намален капацитет, отменят полети в САЩ
Месец преди изтичането на срока от ВКС: Проблемът с мръсния въздух в Пловдив остава
Месец преди изтичането на срока от ВКС: Проблемът с мръсния въздух в Пловдив остава