НОВИНИ

Днес стават ясни първите двама 1/4 финалисти в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:14, 09.03.2021
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
стват ясни първите двама финалисти шампионската лига

След седмица пауза най-престижният европейски клубен турнир отново излиза на сцената с първите два реванша от 1/8 финалите в турнира.

В Торино определено се очаква да бъде горещо, а Ювентус ще се опита да избегне второ поредно отпадане в тази фаза на турнира след фиаското с Лион преди година.

"Старата госпожа" отново ще има работа за вършене, тъй като Порто пристига в Италия с крехък аванс от първия мач.

Преди три седмици на "Ещадио До Драгао", "драконите" наказаха грешките на Роналдо и компания и си осигуриха аванс от 2-1 преди реванша тази вечер.

Голът на Федерико Киеза в Португалия обаче е това, което остави Юве в играта, тъй като на практика и минимален успех, с 1:0, би бил достатъчен за момчетата на Андреа Пирло.

Наставникът на "бианконерите" дори определи тази среща като "един от мачовете на Роналдо". Без съмнение Ювентус ги очаква трудната задача, а Серджо Консейсао и Порто са амбицирани да поднесат отново изненада.

По същото време Борусия Дортмунд посреща Севиля в друг реванш от 1/8 финалите след хубавата победа с 3-2 в Андалусия преди три седмици.

Ерлинг Холанд отново блестеше на "Рамон Санчес Писхуан", където вкара два гола и асистира за третия и от "жълто-черните" се надяват норвежецът отново да бъде на висота.

И за двата отбора това може да бъде повратен момент в сезона, тъй като се намират в лоша серия в последно време. Борусия допусна обрат от 0-2 до 4-2 срещу Байерн през Уикенда, докато Севиля загуби от слабака Елче.

В допълнение момчетата на Юлен Лопетеги загубиха и на 1/2 финалите в турнира за "Купата на Краля" от Барселона преди седмица.

Едно е сигурно, шоуто на "Сигнал Идуна Парк" е гарантирано, но само един отбор ще си тръгне като победител и с билет за 1/4 финалите на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП свали имунитета на Пучдемон и още двама каталунски евродепутати
ЕП свали имунитета на Пучдемон и още двама каталунски евродепутати
Проф. Ангелов: Ще има карантина за връщащите се от Занзибар
Проф. Ангелов: Ще има карантина за връщащите се от Занзибар