НОВИНИ

До 21 май приемат номинации за конкурса "PR приз 2021"

приемат номинации конкурса приз 2021
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 16.05.2021
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Най-дългогодишният конкурс за постижения е областта на комуникациите - "PR Приз 2021", за 21-и път ще отличи най-добрите кампании на фирми, медии и публичен сектор, но за първи път това ще са проекти, осъществени в условията на здравна и икономическа криза, която промени индустриите, включително комуникационната.

Предизвикателствата да комуникираш промените и кризите, през които преминават бизнесите и да управляваш очакванията на заинтересованите страни ще получат свето публично признание чрез категорията „Комуникация на промените“. В тази категория могат да кандидатстват проекти, свързани с предоставянето на нови продукти и услуги, промяна на производство, съвместни проекти, дарения и т.н., резултат от принудителните трансформации, през които преминават бизнеса и обществото.

"През изминалата година ние доказахме, че професията на PR-a е сред най-динамично развиващите се и колегите, които я упражняват, не само са способни да управляват промените, а ги приемат като възможност да разширят и предизвикат собствените си знания и умения. Нещо повече, ние затвърдихме мястото на професията като стратегическа за развитието на бизнеса и на обществото и това стана благодарение на усилията на целия бранш.“, коментира Илияна Захариева, председател на БДВО.

„Това нямаше да е възможно, ако в продължение на 25 години не бяхме развивали професията ни заедно. Особено горди сме, че именно Българското дружество за връзки с обществеността е първата професионална PR организация, която 25 години обединява специалистите в комуникационната индустрия и ни провокира да задаваме все по-високи изисквания към собствените си практики. Резултатът е видим – сплотена професионална общност, търсена като партньор именно в процесите на трансформация”, допълни Захариева.

Освен за очакваната категория, свързана с промените, заявки могат да бъдат подавани и за „Комуникации на екопроекти“ и „Най-добро използване на социалните мрежи“, а категорията за кампании с инфлуенсъри вече обединява всички елементи на „Инфлуенсър маркетинг“.

Традиционно PR Приз ще отличи и най-добрите кампании в категориите “Корпоративна комуникационна кампания”, „Кампания за устойчиво развитие“, „Комуникационен проект в неправителствения сектор“, „Комуникационен проект в публичния сектор“, „Проект за вътрешни комуникации“, „Комуникационен проект за продукт или услуга“, „Специално събитие“, „Комуникационен проект на медия“, „Кризисни комуникации“, „Комуникационна кампания за работодателска марка“. И тази година в конкурса ще бъдат отличени „Комуникационна агенция“ и „Вътрешен комуникационен отдел“ на годината. Предстои да бъдат обявени и критериите за наградата на Комисията по професионална етика.

Конкурсните категории ще бъдат журирани от водещи комуникационни специалисти с различни профили. В седмицата преди официалната церемония ще се проведат откритите представяния, на които кандидатите за престижните призове ще защитават публично проектите си. Церемонията по награждаването ще се проведе в началото на месец юни 2021 г.

Заявките за участие могат да се подават на интернет страницата на БДВО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 11 000 българчета се явиха за първи път на тест по български език в чужбина
Над 11 000 българчета се явиха за първи път на тест по български език в чужбина
Седмо място за българите на Световната купа по кану-каяк
Седмо място за българите на Световната купа по кану-каяк