НОВИНИ

Двама българи ще играят в квалификациите на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:27, 14.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
двама българи играят квалификациите australian open
Слушай новината

Димитър Кузманов и Виктория Томова ще бъдат двамата български представители в квалификациите за първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Това стана ясно днес, когато организаторите публикуваха списъка с тенисистки, които са заявили участие за пресявките в Мелбърн.

За втората ни ракета при мъжете Кузманов това ще бъде дебют на Australian Open, който към момента е единственият турнир от Шлем, на който той не е участвал.

Мико ще започне новия сезон на рекордното за него 184-то място в световната ранглиста, което за съжаление не му отрежда място сред 32 тенисистки, които ще бъдат поставени в пресявките. Най-високо ранкираният състезател в квалификациите ще бъде Карлос Табернер - №111 в света.

При дамите пък страната ни ще бъде представена единствена от Виктория Томова. 26-годишната софиянка ще бъде поставена под №9 в пресявките в опита си за първи път да преодолее квалификациите в Австралия.

През 2017 и 2018 година Томова загуби в решителния кръг за класиране в основната схема, но във втория случай получи шанс все пак да играе на Australian Open като "щастлива губеща".

Прави впечатление, че от списъка при жените отсъстват имената на други две българки - Изабелла Шиникова и Цветана Пиронкова. И двете имаха гарантирано място в квалификациите, но не са подали заявка за участие.

Квалификациите за Australian Open 2022 стартират на 10 януари, а мачовете от основната схема започват седмица по-късно.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Сербезова спря временно сливането на Педиатрията и болница "Лозенец"
Министър Сербезова спря временно сливането на Педиатрията и болница "Лозенец"
В НБА и НХЛ също отлагат мачове заради COVID-19
В НБА и НХЛ също отлагат мачове заради COVID-19