Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Екатерина Йорданова, ГЕРБ: Вярвам, че жените в политическите партии ще подпомогнат диалога

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 27.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Екатерина Йорданова е новият председател на Жени-ГЕРБ. Тя е общински съветник в София. В студиото на "Денят започва" Йорданова не коментира конкретна причина защо от ГЕРБ още не са издигнали кандидатпрезидентска двойка.

"Не съм част от ръководството на ГЕРБ, аз съм редови член от много години, разбира се, че нашето ръководство е взело правилното решение да обяви номинациите в последните дни, предвид тежко замърсената комуникационна среда", заяви тя.

Йорданова подчерта, че диалогът е най-силният инструмент за постигането на всякаква политика.

"Жените наистина сме по-диалогични и вярвам, че не само жените в ГЕРБ, а жените във всички политически партии ще застанат още по-силно на позиции, за да подпомогнат диалога", заяви тя.

Спор за наем: Министърът на културата срещу ГЕРБ

Вчера се породи поредното напрежение между ГЕРБ и служебния кабинет - министърът на културата помоли партията да напусне двата етажа в административната сграда в НДК, където е настанена централата им.

"Законът за политическите партии е ясен, чл. 31 също, така че аз го приех по-скоро като една шега или може би някакъв пиар ход, грешно е посъветван министърът. ПП ГЕРБ още е първа политическа сила, зад нея стоят много избиратели и аз наистина не бих искала да повярвам, че някой ще тръгне срещу толкова много хора в нарушение на закона", каза Йорданова.

ЦГМ засилва контрола в софийския градски транспорт

Екатерина Йорданова коментира и обстановката с градския транспорт в София - засиленият контрол и разредените разписания.

"В 20% от транспорта ще бъдат увеличени интервалите, така че да отговорим наистина на реалните потребности и да минимизираме разходите - вследствие на пандемия ние посрещнахме кризата много достойно, не намалихме сериозно разписанията", заяви Йорданова.

Тя подчерта, че работещите в градския транспорт също са сред героите на пандемията.

"Когато има криза и проблем в обществото, тя е за всички. Колегите в Транспортна комисия и след много задълбочен анализ в Центъра за градска мобилност правят предложение за увеличаване на интервалите само в определени диапазони от време, когато има наблюдение, че автобусите са празни", каза Йорданова.

По думите ѝ това са частни мерки там, където не се налага да има пълен обем на транспортната услуга.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богдан Петрунов: Не е необходимо да се бърза с третата доза ваксина
Богдан Петрунов: Не е необходимо да се бърза с третата доза ваксина
Двама души са с опасност за живота след катастрофа до гара Подуяне в София
Двама души са с опасност за живота след катастрофа до гара Подуяне в София