НОВИНИ

Емилиано Мартинес смята, че Мбапе ще спечели Златната топка много пъти

Емилиано Мартинес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 11.02.2023
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на националния отбор на Аржентина по футбол Емилиано Мартинес смята, че французинът Килиан Мбапе ще спечели Златната топка много пъти.

Мартинес, който след финала на Световното първенство в Катар бе заснет да да води обидни скандирания по повод Мбапе в съблекалнята на Аржентина, заяви в интервю за вестник "Оле", че не е искал да прояви неуважение.

"Не съм имал намерение да обидя никого. През кариерата ми съм играл с французи и никога не съм имал никакви проблеми. Може да попитате бившия ми съотборник в Арсенал Оливие Жиру какъв човек съм. Наистина харесвам френската култура и психология", коментира стражът, който е номиниран за най-добър вратар за 2022 година в класацията на ФИФА.

"Случващото се в съблекалнята не трябва да излиза пред обществеността. Когато Франция ни победи през 2018 година, имаше песни за Лионел Меси. Ако някой тим победи Бразилия, ще има песни за Неймар. Нямам нищо лично срещу Мбапе. Изпитвам огромно уважение. Ако сме пяли за него или Неймар, това е, защото са най-добрите", продължи Емилиано Мартинес.

Попитан дащо е държал кукла по време на парада на националния тим с открит автобус в Аржентина, Мартинес обясни: "Хората ни хвърляха кукли през целия път. Сигурно са хвърлили стотици по време на пътуването. В този момент кукла с лицето на Мбапе падна в краката ми, вдигнах я, защото ме накара да се засмея и я държах 2 секунди преди да я хвърля обратно. Как може да съм се подигравал на Мбапе? Той отбеляза четири гола във финала. Сигурно мисли, че аз съм глупак. Повтарям, че имам огромно уважение към Мбапе. Дори ще ви кажа, че според мен той е най-добрият френски футболист, който съм виждал. След мача му казах, че може да се гордее със себе си и да държи главата си вдигната, защото изигра отличен мач и беше един от най-добрите. Казах му, че беше удоволствие да играя срещу нещо и той почти сам спечели финала. Той е момче с невероятен талант. Когато се срещнахме, осъзнах, че е различен. Когато Лео Меси напусне футбола, той ще спечели много пъти Златната топка."

Мартинес смята, че е способен не само да играе в Шампионската лига, но и да я спечели.

"Все още съм гладен за успехи. Искам да спечеля Шампионската лига. Очевидно бих искал да стане с Астън Вила, но ще бъде трудно, защото клубът все още се развива. Но спечелих най-хубавата титла с националния отбор и сега се целя в най-голямата титла в клубния футбол. Ще видим какво ще се случи, но имам чувството, че съм на ниво да играя в Шампионската лига", каза още аржентинският вратар.

На въпрос дали би играл с Килиан Мбапе на клубно ниво, Емилиано Мартинес заяви: "Няколко пъти бях близо до това да играя в Лига 1, когато бях по-млад. Пари Сен Жермен е страхотен клуб с отлични играчи. Те се целят в титлата от Шампионската лига всяка година. Кой не би искал да играе там? Лео и Килиан са звезди. Партьори, за които всеки футболист би мечтал да има."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен: Мисля, че вече съм постигнал повече, отколкото някога изобщо съм мечтал
Макс Верстапен: Мисля, че вече съм постигнал повече, отколкото някога изобщо съм мечтал
Руска атака в Донецк, има най-малко един загинал
Руска атака в Донецк, има най-малко един загинал