НОВИНИ

Ерлинг Холанд продължава да чупи рекорди

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:00, 10.03.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
ерлинг холанд продължава чупи рекорди

20-годишният футболист на Борусия (Дортмунд) стана футболистът в Шампионската лига, който най-бързо отбелязва 20 гола и се превърна в най-младият играч с такова постижение в историята на турнира.

Холанд вкара нови два гола в турнира на богатите снощи при зрелищното 2:2 със Севиля, благодарение на което "жълто-черните" продължават към 1/4 финалите в надпреварата.

Освен това Ерлинд вече е и най-резултатният норвежец в турнира за всички времена, след като изпревари с един гол настоящия мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр.

20-годишният нападател се нуждаеше само от 14 мача, за да достигне марката от 20 попадения, което е с цели 10 срещи по-малко в сравнение с предишния рекорд на Хари Кейн от Тотнъм.

Освен това играчът на Борусия подобри постижението на Килиан Мбапе, който вкара своите първи 20 попадения малко преди да навърши 22 години. Холанд в момента е на 20 години, а през месец юли ще навърши 21.

През тази кампания футболистът има 10 отбелязани попадения в Шампионската Лига в шест мача и е с основна заслуга за това Дортмунд да са на своя първи 1/4 финал в турнира от четири сезона насам.

"Eрлинг е невероятен! Щастливи сме, че с неговите голове си осигурихме още поне два мача в Шампионската лига и се надяваме и там той да продължи да бележи", сподели наставникът на Борусия Един Терзич по повод рекордите на норвежкото дете чудо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпуснати са 105 млн. лева за добавките към пенсиите за април
Отпуснати са 105 млн. лева за добавките към пенсиите за април
Екатерина Захариева е с положителен PCR тест
Екатерина Захариева е с положителен PCR тест