НОВИНИ

Евъртън обърна Арсенал с гол в 92-ата минута

евъртън обърна арсенал гол ата минута
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:34, 07.12.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Евъртън победи като домакин Арсенал с 2:1 след обрат в последния двубой от 15-ия кръг на Висшата лига.

На "Гудисън Парк" домакините отбелязаха попадение в 44-ата минута, дело на Ричарлисон, който с глава засече центриране на Андрюс Таунзенд от фаул. След намеса на ВАР главният рефер Майк Дийн не зачете попадението, тъй като бразилският нападател на "карамелите" е бил зад отбраната на Арсенал.

В добавеното време на първата част "артилеристите" откриха резултата чрез Мартин Йодегор, който с удар от въздуха засече центриране на Кийрън Тиърни отляво и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Джордан Пикфорд.

Евъртън реализира попадение в 57-ата минута, когато Абдулай Дукуре изведе Ричарлисон в наказателното поле на "топчиите" и кариоката прати за втори път топката в мрежата зад Аарън Рамсдейл, но голът отново не бе зачетен заради засада.

Домакините успяха да изравнят резултата в 79-ата минута. Демарай Грей стреля технично от границата на наказателното поле, а топката се отби в горната греда и попадна на главата на Ричарлисон, който прехвърли Рамсдейл за 1:1.

Съставът на Рафаел Бенитес стигна до успеха в 92-ата минута. Демарай Грей получи топката в центъра на терена, напредна смело към наказателното поле на гостите и с изстрел от дъгата на наказателното поле не остави никакви шансове на Рамсдейл, който изгледа как топката се отби в страничната греда и след това се оплете в мрежата за 2:1.

В класирането Евъртън е 12-и с 18 точки, докато Арсенал е 7-и с 23 пункта. Момчетата на Микел Артета са на точка зад шестия в таблицата Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за дъжд, сняг и вятър днес
Предупреждение за дъжд, сняг и вятър днес
Гешев след поисканата оставка: Прокуратурата си върши добре работата
Гешев след поисканата оставка: Прокуратурата си върши добре работата