НОВИНИ

Фабиньо подписа с Ал Итихад за три години

фабиньо подписа итихад три години
bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 01.08.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Фабиньо се превърна в поредния класен футболист, който преминава в Саудитска Арабия, след като се присъедини към шампиона на страната Ал Итихад от Ливърпул. Трансферът на бразилския полузащитник бе потвърден от клуба, който обяви, че 29-годишният играч е подписал тригодишен договор.

„Медийният център на Итихад обявява, че Бордът на директорите в клуба, под ръководството на Анмар Абдулах Ал Хайлае, е подписал договор с бразилския играч Фабиньо, който идва от английския Ливърпул и парафира контракт за три сезона. Привличането му е част от усилията на Итихад да подсили състава с първокласни играчи, които ще подкрепят тяхното приключение в предстоящия етап, включващ няколко домашни и международни турнира“, се казва в клубно изявление.

Фабиньо напуска „Анфийлд“ след пет години, в които помогна на клуба да завоюва Висшата лига, Шампионската лига и двете вътрешни купи, както и Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Общо, той изигра 219 мача за „червените“, в които реализира 11 гола.

„Днес напускам моя дом. Пет години носех тази фланелка и винаги го правех с най-голямата и възможна чест и щастие. От първия ми ден в Ливърпул бях топло посрещнат от всички. Това, което видях в клуба, взаимоотношенията между хората там, усещането бе като за семейство. В тези пет години аз израснах като играч, като човек, сбъднах мечти. Казвам това със сърце, пълно с радост: „Обичам този клуб. Благодаря ви, червени, за всичко, което изпитахме заедно. Никога няма да вървите сами“, написа той в Туитър.

Фабиньо се присъединява към саудитския шампион Ал Итихад, който се подсили още с носителя на „Златната топка“ Карим Бензема от Реал Мадрид и Н‘Голо Канте от Челси. Той стана вторият футболист от Ливърпул, който бе трансфериран в Саудитска Арабия, след като Джордан Хендерсън акостира в Ал Итифак.

„Всички в Ливърпул благодарят на Фабиньо за целия му принос за успехите на клуба през последните пет години“, споделиха мърсисайдци на техния сайт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свитолина продължава ударно на тенис турнира във Вашингтон
Свитолина продължава ударно на тенис турнира във Вашингтон
Промени в разписанието на влаковете през Пловдив
Промени в разписанието на влаковете през Пловдив