НОВИНИ

Филип Филипов: Няма как с притеснение и оправдание да спечелим титлата

филип филипов притеснение оправдание спечелим титлата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:29, 17.04.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Не така исках да видя нашия отбор днес. Това сподели изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов след дербито между ЦСКА и Левски на "Васил Левски", което завърши при нулево равенство.

"Получи се един безличен мач. И двата отбора, моето мнение лично е, че бяха прекалено предпазливи и по-скоро гледаха да не загубят мача, а не да го спечелят. Напрежение е нормално да има, щом се бориш за шампион. Лесно е, ако си вкъщи. Нормално е да има напрежение. Футболистите са селектирани и трябва да носят на напрежение“, започна той и изрази мнение, че е голямото му желание е в първия тим да има юноши на "армейците".

"Ако ме питате мен, моето най-голямо желание е да има юноши на ЦСКА в отбора, да има клубът идентичност. Направили сме една програма да се работи много по-сериозно в школата, но това ще даде резултат след време. Решение на треньора е стартовият състав", заяви един от директорите на стадион "Българска армия".

"Според мен футболистите имаха желание, вложиха се в мача, но просто за мен имаше малко повече притеснение, повече страх от необходимото, повече респект към Левски. Ние трябваше много повече да направим, за да спечелим мача. Работиха играчите, вложиха се, дадоха максимума от себе си, но не така исках да видя нашия отбор днес. Няма как с притеснение и оправдание да спечелим титлата. Трябва да си смел, уверен, всеки мач да има заряд в играта и тогава ще спечелим титлата. Не ме притеснява това, че не сме победили. Тези дербита са трудни. Една точка взимаме, което ни остава да водим на Лудогорец с две точки. Все още сме на първо място. Имаме след две седмици директен мач с Лудогорец на "Армията". Идеята беше да го спечелим мача, но не се получи", каза още Филипов.

"Забелязах го (бел.ред. - спречкването глава в глава между Брадли де Нойер и Станислав Шопов), неприятна ситуация, не е хубаво това да се случва, но в един мач с много напрежение и заряд, явно не им издържаха нервите", коментира той спречкването между двамата футболисти на "червените" и бе запитан относно изказването на Ивелин Попов, пропуснал дузпа в края на редовното време, че играчите на ЦСКА са се радвали, че са избегнали загубата.

"Не знам какво има Ивелин Попов предвид, ние не сме се радвали, че не сме загубили. Футболистите бяха много разочаровани от крайния резултат. Не сме радостни от резултата, който се получи днес", завърши изпълнителният директор на столичния гранд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на страните от Г-7 обсъдиха Тайван, Северна Корея и Украйна
Външните министри на страните от Г-7 обсъдиха Тайван, Северна Корея и Украйна
ЦСКА към феновете си: Битката на трибуните беше категорично спечелена от хилядите “червени” сърца
ЦСКА към феновете си: Битката на трибуните беше категорично спечелена от хилядите “червени” сърца