НОВИНИ

Георги Давидов: ЦСКА рано или късно ще изглежда по съвсем различен начин

георги давидов
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 11.10.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощник-треньорът на мъжкия баскетболен отбор на ЦСКА Георги Давидов коментира представянето на отбора в първия мач от НБЛ. ЦСКА загуби от Спартак Плевен като домакин с 65:91.

Давидов бе категоричен, че това не е истинското лице на армейците и че трябва време, за да може този отбор да изглежда по различен начин.

"Това не е отборът на ЦСКА. Може би се получи едно страхотно прегаряне на базата на цялата еуфория, на празника, на новата зала и отбор. Момчетата прегоряха, може би и ние на скамейката, така че се получи едно неприятно начало на двубоя и не успяхме да се върнем. След това отборът на Плевен се разигра доста. Те са опитни и добри състезатели, повече време са заедно и се стигна до този разгромен резултат. Пак повтарям – отборът на ЦСКА рано или късно ще изглежда по съвсем различен начин. Всички хора, които дойдоха в залата, очакваха нещо по-различно. За съжаление не можахме да им дадем най-доброто от нашия отбор", коментира Давидов.

"Трябва да се работи абсолютно върху всичко, защото ние сме от три седмици заедно. За съжаление основният ни гард се контузи преди една седмица. Новото момче се включи добре през второто полувреме и заигра това, което наистина можеше, но и той не е в добро състояние физически, защото има 4-5 тренировки с отбора. Така че в хода на първенството се надявам да изчистим каквото можем от това, което показахме днес и да сме със съвсем различно лице", каза още треньорът.

Той заяви, че основното, което трябва да направи треньорският щаб е в следващите месеци да се направят необходимите корекции. Давидов обясни, че не е лесно да се изгради отбор за един месец.

Според Давидов, Спартак Плевен е играл много добре и си е заслужил победата.

"Не трябва да правим толкова грандиозни трагедии от една загуба, въпреки че е толкова разгромна. Все пак нека малко да се успокоим, да минат няколко мача и тогава ще решаваме дали ще имаме нужда от промени. Засега това са момчетата, нека да са спокойни, да тренират и всеки мач да дават най-доброто от себе си. Рано или късно трябва да победим", каза още Георги Давидов.

Загубата коментира и Андрей Иванов.

"Не знам дали прегоряхме или защото ЦСКА се завръща в елита след 13 години, но играхме ужасно. Доста време тренирахме, говорихме, гледахме видео, но явно нещата не са се получили така, както сме ги тренирали. Мисля, че е от напрежение. 91 точки са супер много. Нито в нападение играхме добре, нито в защита, така че трябва да си направим някакви анализи и в следващите мачове да се коригират тези грешки", каза центърът на ЦСКА.

"Аз лично обещавам, че отборът няма да изглежда така. Надявам се за другите мачове да подходим много по-отговорно и това нещо изобщо да не се случва", допълни Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Стоянов ще участва в среща на министрите на отбраната на НАТО
Димитър Стоянов ще участва в среща на министрите на отбраната на НАТО
Антоан Гризман: Много съм горд, че продължавам в Атлетико Мадрид
Антоан Гризман: Много съм горд, че продължавам в Атлетико Мадрид