НОВИНИ

Георги Миланов и Андриан Краев се завръщат в националния отбор за мачовете с Люксембург и Беларус

Селекционерът Илиан Илиев извади Георги Костадинов и Георги Минчев. На 15 ноември България гостува на Люксембург, а на 18 ноември е домакин на Беларус.

илиан илиев бнт отвратителен мач поема отговорността видео
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 28.10.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на България Илиан Илиев обяви списъка с футболисти, играещи в чужбина, на които ще разчита за последните два мача от тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. На 15 ноември “лъвовете” гостуват на Люксембург, а на 18 ноември са домакини на Беларус. Срещите ще бъдат излъчени по БНТ.

Прави впечатление, че в групата не е опитният полузащитник на АПОЕЛ (Никозия) Георги Костадинов, който е и втори капитан на тима. Също така извън списъка на Илиев е нападателят Георги Минчев, който се представя на ниво в турската втора лига с екипа на Юмраниеспор. За сметка на това Илиев връща Петко Христов от Специя, Лукас Петков от германския Елферсберг, Георги Миланов от Динамо (Букурещ) и Андриан Краев от португалския Каса Пия, който от лятото заигра редовно.

Георги Миланов не е викан в националния тим от мача с Грузия (0:0) на 12-и юни 2022-а година, докато Петко Христов и Лукас Петков бяха в групата за турнира в Азербайджан, но реално не играха в мачовете.

Списък на повиканите легионери:

Димитър Митов (Абърдийн, Шотландия), Алекс Петков (Шльонск, Полша), Симеон Петров (Шльонск, Полша) Петко Христов (Специя, Италия), Валентин Антов (Кремонезе, Италия), Фабиан Нюрнбергер (Дармщат, Германия) Филип Кръстев (Цволе, Нидерландия), Андриан Краев (Каса Пиа, Португалия), Георги Миланов (Динамо Букурещ, Румъния) Кирил Десподов (ПАОК, Гърция), Лукас Петков (Елферсберг, Германия) Мартин Минчев (Ризеспор, Турция). Имената на повиканите футболисти, играещи в Първа лига, ще бъдат обявени на по-късен етап.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем треньори подадоха кандидатури за селекционери на отборите по баскетбол при подрастващите
Осем треньори подадоха кандидатури за селекционери на отборите по баскетбол при подрастващите