НОВИНИ

Гергана Топалова елиминира първата поставена в Палманова

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:07, 17.03.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
гергана топалова успя влезе основната схема пржеров
Слушай новината

Втората ракета на България в женския тенис Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира от веригата на ITF на клей в Палманова, Испания с награден фонд 25 хиляди долара.

23-годишната тенисистка се наложи в четвъртфиналите над водачката в схемата Тара Вурт от Хърватия с 6:4, 6:3 за 87 минути игра.

В първия сет Топалова изоставаше с 1:3, но намери сили да стигне до пълен обрат, докато във втората част българката реализира ранен пробив, за да поведе с 5:2 и до края нямаше трудности да стигне до победата.

По този начин националката на България за United Cup и "Били Джийн Къп" заслужи място в полуфиналите, където я очаква мач срещу победителката в изцяло испанския дуел между Роса Висенс Мас и Ариана Херлинкс.

С достигането си до тази фаза пък Гергана Топалова осигури минумум 1162 долара от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста.

По-късно днес пък втората ни ракета ще излезе и за своя мач от четвъртфиналите в турнира на двойки, където пловдивчанката заедно с Марта Матула от Гърция ще се изправят срещу София Горгодзе от Грузия и Ирина Шиманович от Беларус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха четирима души по време на наркосделка във Варна
Задържаха четирима души по време на наркосделка във Варна
Буря. Но дали е в чаша вода?
Буря. Но дали е в чаша вода?