НОВИНИ

Гледайте ексклузивно тази вечер: Марина Овсянникова пред БНТ във филма "Другата Русия"

Кадри от документалния филм на БНТ ще бъдат използвани от "Нетфликс" за предстоящата им продукция

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 02.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Ексклузивно, за първи път пред българска медия, пред камерата на БНТ застава руската журналистка Марина Овсянникова, която дръзна по време на централните новини на "Первый канал" да се обяви против кремълската инвазия в Украйна преди две години.

На 2 февруари, петък, от 22.00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия "В кадър" гледайте филма "Другата Русия“.

В документалния филм "Другата Русия" пред журналиста Николай Кръстев и оператора Владимир Богдански Марина Овсянникова разказва как работи руската пропаганда и как се вземат решенията кои новини от Украйна и войната да се отразяват по "правилния" начин.

Освен Марина Овсянникова, пред БНТ застават за първи път и знакови лица на руската опозиция – бизнесменът и общественик Михаил Ходорковски, който Владимир Путин вкара в затвор 10 години по измислени обвинения, бившият премиер на Русия Михаил Касянов и бившият депутат от Думата от четири нейни състава Генадий Гудков, който отлично познава механизма на кремълската машина на управление.

За високата лична цена, която плаща Марина Овсянникова с изразяването на гражданската си антивоенна постъпка, защо смята, че войната в Украйна е война на демокрацията срещу тоталитарния режим, какви решения ще предприеме руската опозиция в предстоящите президентски избори в Русия на 17 март – гледайте "Другата Русия" на 2 февруари, петък, от 22.00 ч. по БНТ 1.

Кадри от документалния филм на Българската национална телевизия ще бъдат използвани от "Нетфликс" за предстоящата им продукция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик удължи победната си серия при Мартин Стоев, Пирин Разлог се справи с Раковски 1964
Нефтохимик удължи победната си серия при Мартин Стоев, Пирин Разлог се справи с Раковски 1964
Палежи, блокади и сблъсъци по време на протестите на фермерите в Брюксел
Палежи, блокади и сблъсъци по време на протестите на фермерите в Брюксел