НОВИНИ

От ДА "Разузнаване" посочват, че твърденията на Атанас Атанасов са неверни

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 02.02.2024
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Държавната агенция "Разузнаване" отговори на твърденията на съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов, направени в предаването "Денят започва" по БНТ за "пробив в националната сигурност през агенцията, изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването".

От агенцията заявяват, че твърденията са неверни. ДАР, като служба за сигурност, не разполага с данни за разгласяване на класифицирана информация, включително такава, касаеща нейни служители. Приключените проверки на прокуратурата и ДАНС потвърждават липсата на пробив в националната сигурност чрез ДАР. Подробна информация по случая е докладвана на министър-председателя.

Гражданският контрол върху дейността на ДАР се осъществява чрез ресорната комисия в Народното събрание, на която също ще бъде предоставена подробна информация. Вероятно народният представител Атанас Атанасов е бил подведен чрез непълна и тенденциозно предоставена информация, целяща да дискредитира и урони престижа на разузнавателното ведомство пред обществеността и международните партньори, посочват още от ДА "Разузнаване".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илхан Кючюк: България трябва да има дума за Балканската политика
Илхан Кючюк: България трябва да има дума за Балканската политика
Къде в страната учениците са в грипна ваканция?
Къде в страната учениците са в грипна ваканция?