НОВИНИ

Гледайте финала на Евро 2023 по футбол за юноши до 17 г. тази вечер от 20.50 часа по БНТ 3

гледайте финала евро 2023 футбол юноши вечер 2050 часа бнт
bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 02.06.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболната класика Германия - Франция макар и на ниво юноши до 17 години - това е финалът на европейското първенство за тази възрастова група, който предстои да се изиграе тази вечер и ще бъде излъчен НА ЖИВО в ефира на БНТ 3.

"Бундестима" започна ударно турнира, като отбеляза 10 гола още в мачовете си от груповата фаза, а в четвъртфиналите селекцията на Кристиан Вюк срещна първото си по-сериозно препятствие, след като елиминира след изпълнение на дузпи състава на Швейцария.

В полуфиналите пък германците отново срещнаха сериозна съпротива от тима на Полша, който на два пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка "Маншафта" си осигури място на финала в Будапеща тази вечер след успех с 5:3.

Французите от друга страна пък бяха заплашени с отпадане от турнира още в групите, но в крайна сметка продължиха напред заради по-добрата си голова разлика спрямо тима на Португалия.

Във фазата на елиминациите пък "петлите" първо надиграха с минималното 1:0 Англия след гол от дузпа в края, а в полуфиналите се справиха и с Испания с 3:1, за да се класират на своя първи финал на европейското първенство до 17-годишни от 2015-а година насам, когато домакин на първенството беше България.

Любопитна подробност преди днешната битка за трофея е, че Германия и Франция вече се срещнаха веднъж в групите на първенството, когато "Бундестима" се наложи с 3:1, но французите са готови за реванш и желаят да докажат, че те ще са страната, която ще налага модата във футбола от юноши до мъже.

Гледайте финала на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години между Германия и Франция от Будапеща тази вечер (2 юни) от 20.50 часа по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш капитан на ЦСКА и национал на България по футбол бе осъден условно за побой
Бивш капитан на ЦСКА и национал на България по футбол бе осъден условно за побой
Макс Верстапен спечели първата свободна тренировка за Гран При на Испания във Формула 1
Макс Верстапен спечели първата свободна тренировка за Гран При на Испания във Формула 1