НОВИНИ

Глобален производител от автомобилната индустрия ще инвестира у нас

глобален производител автомобилната индустрия инвестира нас
bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 05.10.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Нов инвеститор, глобален производител в автомобилната индустрия, е потвърдил плановете си за дейност у нас, става ясно от съобщение на Министерство на икономиката.

"Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Съвсем скоро ще можем да кажем, че във всеки европейски автомобил има български елементи, защото имаме потвърждение от нов инвеститор, който е глобален производител в автомобилната индустрия", съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на Семинар за новопостъпили членове на чуждестранния дипломатически корпус в България, организиран от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи.

Икономическият министър е изтъкнал пред чуждестранните дипломати, че България е много атрактивно място за инвестиции - трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа.

"Надявам се заедно да работим по много проекти. България е в много важен момент от своето развитие и бих казал ключов за привличането на чужди инвестиции", категоричен бе той.

В заключение министър Стоянов пожела успех на дипломатите и заяви, че врата му е винаги отворена за тях и представителите на бизнеса от техните страни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионска лига продължава с нови осем двубоя от груповата фаза
Шампионска лига продължава с нови осем двубоя от груповата фаза
Българските евродепутати със съвместна декларация за Шенген
Българските евродепутати със съвместна декларация за Шенген