НОВИНИ

Григор Димитров открива сезона на клей срещу Ян-Ленард Щруф

григор димитров открива сезона клей ленард щруф
Снимка: Архив/ БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 10.04.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

197-сантиметровият германец Ян-Ленард Щруф ще бъде първият съперник на първата ни ракета Григор Димитров на Мастърс турнира в Монте Карло, който ще бъде и първия турнир за хасковлията на клей през 2021 година.

Това ще бъде общо шести двубой помежду им, като любопитното е, че за трети път в последните пет сезона Димитров и Щруф ще се срещнат в Монте Карло.

През 2017 година Щруф направи обрат срещу Григор, елиминирайки го след 4:6, 6:3, 6:2. Две години по-късно обаче Григор взе реванш, отстранявайки германеца след 7:6(2), 6:4.

Двамата имат още две срещи на клей, като през 2019 година в Рим Ян-Ленард стига до крайния успех след 6:4, 6:7(5), 6:3. Димитров пък има една победа на клея в Дортмунд, която датира от 2010 година, като тогава двамата се срещат във финала на турнир от сериите ITF.

Хасковлията е спечелил и единственият им мач на твърда настилка през 2013 година в Стокхолм, като впоследствие първата ни ракета вдигна и дебютната си титла от АТР.

При успех Димитров, който е поставен под №14 в турнира, ще играе във втория кръг срещу победителя от срещата Александър Бублик - Жереми Шарди, а в третия кръг е възможен сблъсък с "Краля на клея" Рафаел Надал, който ще преследва своята 12-та титла в Княжеството.

Вижте още спортни новини на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последният полет на Юрий Гагарин
Последният полет на Юрий Гагарин
6 жертви при земетресение от 6 по Рихтер на о-в Ява (СНИМКИ)
6 жертви при земетресение от 6 по Рихтер на о-в Ява (СНИМКИ)