НОВИНИ

Григор Димитров срещу Бен Шелтън днес по обяд в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:24, 11.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
григор димитров разгроми карацев старта ротердам
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров открива днес участието си на сингъл на Мастърс турнира в Монте Карло, а неговият първи съперник ще бъде американецът Бен Шелтън.

Мачът помежду им ще открие програмата на втория по големина корт - "Корта на принцовете" и ще започне в 12.00 часа българско време.

За Григор турнирът в Княжеството е първи на клей за сезон 2023, а 31-годишният хасковлия определено пази хубави спомени от надпреварата, където през миналата година достигна до полуфиналите.

През тази обаче още на старта го очаква коварно препятствие в лицето на младия Бен Шелтън. Бившият колежански шампион на САЩ изгря на световната сцена в началото на тази година с достигането си до четвъртфиналите на Australian Open, но определено липсата му на опит на клей е това, което дава предимство на Димитров в техния сблъсък.

До този момент Шелтън има едва два мача на клей в своята кариера на ниво АТР, като те дойдоха миналата седмица по време на участието му на турнира в Ещорил, Португалия.

Въпреки това Григор няма никакво право да подцени своя опонент, който понастоящем заема 39-о място в световната ранглиста.

Първата ни ракета вече изигра един двубой в Монте Карло, като във вчерашния ден той и Хуберт Хуркач отстъпиха в среща от турнира на двойки на братята Стефанос и Петрос Циципас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Питай експерта": Денталното здраве
"Питай експерта": Денталното здраве
Интензивен тежкотоварен трафик на Дунав мост при Русе
Интензивен тежкотоварен трафик на Дунав мост при Русе