НОВИНИ

Григор Димитров срещу Борна Чорич в сряда вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:42, 24.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
григор димитров отстъпи циципас осминафиналите мадрид
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще излезе за мача си срещу Борна Чорич от втория кръг на Ролан Гарос 2022 в сряда вечер.

Организаторите на надпреварата в Париж публикуваха програма за четвъртия ден на турнира, в която мачът между Димитров и Чорич е поставен последен на корт №14.

Това означава, че първата ни ракета и бившият №12 в света ще излязат за своя двубой около 18.00 часа българско време или веднага след края на срещата между Сораня Кърстя и Слоун Стивънс.

Мачът между Григор и Чорич ще бъде първи в тяхното съперничество, след като в единствения случай до този момент, в който двамата трябваше да се изправят един срещу друг хърватинът не излезе на корта заради травма.

В първия кръг българинът нямаше проблеми срещу американеца Маркос Гирон, надигравайки го с 6:1, 6:1, 6:1 за най-убедителната си победа в турнирите от Големия шлем в своята кариера.

От своя страна пък Чорич, който участва със защитен ранкинг, започна участието си в Париж с успех след обрат срещу испанеца Карлос Табернер - 3:6, 6:2, 6:3, 6:1.

При успех във утрешния ден Григор Димитров ще се класира за шести път за третия кръг на Ролан Гарос, където го очаква победителят от мача между Диего Шварцман и Жауме Мунар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът чества 24 май с българското малцинство в Босилеград, Сърбия
Вицепрезидентът чества 24 май с българското малцинство в Босилеград, Сърбия
Половината от хотелите ще оставят настанените бежанци
Половината от хотелите ще оставят настанените бежанци