НОВИНИ

Григор Димитров срещу сензацията Бен Шелтън на старта в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:53, 07.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
григор димитров пропусна два мачбола отпадна четвъртфиналите марсилия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Бен Шелтън в първия кръг на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Монте Карло, отреди жребият за основната схема.

Надпреварата в Княжеството ще бъде първата за Димитров през този сезон на клей, а първото препятствие определено може да се окаже много коварно.

20-годишният Бен Шелтън изгря на голямата тенис сцена в началото на тази година, когато достигна до четвъртфиналите на Australian Open при първото си участие изобщо на турнир извън територията на САЩ. Отличната серия на Шелтън в Мелбърн му позволи да дебютира в топ 50 на световната ранглиста, а през тази седмица в Ещорил той направи и своя дебют на турнир на клей на ниво АТР. Участието му в португалския град обаче приключи сравнително бързо след загуба с 2:6, 2:6 от бившия №3 в света Доминик Тийм още във втория кръг.

До този момент Григор Димитров и Шелтън не са се изправяли един срещу друг.

Ако победи бившия колежански шампион на САЩ в първия кръг, то във втория българинът може да се изправи срещу Иржи Лехечка или Франсис Тиафо, а в третия кръг евентуално го очакват имена като Стан Вавринка и Тейлър Фриц. При достигане до четвъртфиналите пък Димитров може да се изправи срещу поставения под №2 Стефанос Циципас от Гърция, който е шампион в последните две издания на надпреварата.

През 2022-а година Григор направи отлична серия в Монте Карло, като за първи път в своята кариера достигна до полуфиналите, което означава, че през този сезон бившият №3 в света има да защитава цели 360 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща Лавров - Чавушоглу: Активни дипломатически совалки между Москва и Анкара
Среща Лавров - Чавушоглу: Активни дипломатически совалки между Москва и Анкара
Братът на Чеченеца подаде оставка като зам.-кмет на район "Западен" в Пловдив
Братът на Чеченеца подаде оставка като зам.-кмет на район "Западен" в Пловдив