НОВИНИ

Гуардиола: Трябва да бъдем по-ефективни в атака

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:42, 25.02.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
гуардиола бъдем ефективни атака

Испанският наставник на Манчестър Сити разкритикува играта на своите футболисти в завършващата фаза, въпреки че "гражданите" спечелиха с 2:0 при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах) в първи мач от 1/8 финалите в Шампионската лига.

За английския тим това бе 19-та поредна победа във всички турнири, като последния двубой, който те не спечелиха, беше равенството 1:1 срещу Уест Бромич Албиън на 15 декември миналата година.

"Първата среща при директни елиминации винаги е по-трудна от втората", започна Гуардиола след края на срещата.

"Успяхме да създадем положение един на един с вратаря (на Габриел Жезуш), но пропуснахме. Държа да бъдем далеч по-ефективни в тази част от играта, но като цяло мачът бе добър. Контролирахме го и допуснахме положение пред вратата ни едва в края. За съжаление обаче продължаваме да пропускаме и говоря най-вече за ситуациите един на един. Това трябва да се поправи", допълни испанецът.

Футболистът на немския тим Флориан Нойхаус пък заяви, че нищо в мача не го е изненадало и, че е очаквал Манчестър Сити да доминира в притежанието на топката.

"Манчестър Сити е отбор, който обича да контролира играта, така че ни се наложи да навъртим много сериозен километраж. Ние имахме нашите шансове да ги ударим тук и там, но не ги използвахме. Ясно е, че ще имаме ограничени възможности, така че трябва да бъдем по-смели в реванша", заяви полузащитникът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата поиска отстраняване на кмета на община Годеч заради злоупотреба с еврофондове
Прокуратурата поиска отстраняване на кмета на община Годеч заради злоупотреба с еврофондове
Барчовски: Затворихме устите на критиците
Барчовски: Затворихме устите на критиците