НОВИНИ

Хамилтън може да потегли последен на "Истанбул парк"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:17, 05.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
хамилтън потегли последен истанбул парк
Слушай новината

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън има вероятност да смени двигателя си за предстоящото Гран При на Турция, което би изпратило британеца да стартира от последната стартова позиция.

Ако Хамилтън постави нова задвижваща система в своя болид, то тя ще е четвърта за него през сезона при позволени само три. Това означава, че настоящият лидер в класирането ще трябва да изтърпи наказание с преместване назад на стартовата решетка на "Истанбул парк".

От друга страна, в Мерцедес се притесняват относно надеждността на двигателя в колата на Люис и не биха искали да рискуват евентуално отпадане в някоя от решителните седем надпревари в шампионата.

Основният конкурент на Хамилтън в битката за титлата през този сезон Макс Верстапен вече изтърпя подобно наказание, стартирайки последен в състезанието в Сочи.

Нидерландецът обаче се справи отлично, тръгвайки от дъното на колоната, като накрая финишира 2-ри, минимизирайки щетите.

Състезанието за Голямата награда на Турция е тази неделя, като преди него Хамилтън има аванс от едва 2 точки от Верстапен в битката за титлата.

Именно на "Истанбул парк" преди малко по-малко от година британският пилот изравни рекорда на Михаел Шумахер от седем световни титли.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП за централата на "Позитано" 20: Ще защитим правата си по съдебен ред
БСП за централата на "Позитано" 20: Ще защитим правата си по съдебен ред
Бъдещи журналисти във второто издание на БНТ Академия (Снимки)
Бъдещи журналисти във второто издание на БНТ Академия (Снимки)