НОВИНИ

Хебър се върна в битката за титлата след обрат от 0:2 гейма срещу Нефтохимик

хебър върна битката титлата обрат гейма нефтохимик
Снимка: Национална волейболна лига, startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 29.04.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Хебър Пазарджик се наложи драматично над Нефтохимик 2010 Бургас с 3:2 гейма (21:25, 25:27, 25:171 25:15, 15:13) в третия мач от финала във волейболното мъжко първенство. Така шампионите намалиха разликата на 1:2 в серията и ще има четвърти мач утре, който отново ще бъде в Пазарджик.

Нефтохимик бе много близо до това да спечели шампионската титла още в третия мач. Тимът от Бургас спечели първите два мача у дома и днес поведе с 2:0 гейма на Хебър в Пазарджик.

Пред пълната зала "Васил Левски" Нефтохимик поведе с 1:0 гейма. Двата отбора бяха равностойни до 19:19, но след това отборът на Атанас Петров взе преднина и я поддържаше до края. Гостите направиха 6 точки и допуснаха само 2 за успеха.

Вторият сет бе много по-драматичен. Двата отбора играха точка за точка до 25:25. В този момент бургазлии поведоха с една точка. При изпълнението на сервиса посрещането на Хебър не бе добро, което доведе до атака в аут и 2:0 гейма за Нефтохимик.

Изправени на ръба на загубата, волейболистите на Хебър подобриха представянето си в третата част. Домакините постоянно поддържаха разлика, като най-голямата бе при 24:15. Тимът от Пазарджик не успя да затвори гейма с атака, но това стана със сервис на гостите в аут.

Отборът на Камило Плачи запази вдъхновението в играта си и в четвъртия гейм, в който спечели още по-убедително. Тимът от Пазарджик имаше по-добро посрещане и определено предимство при сервиса. Така се стигна до 25:15, което прати мача в тайбрек.

Драмата бе пълна и в тайбрека. Хебър успя да поведе при 7:5 благодарение на серия от силни сервиси на Джулио Саби. Актуалните шампиони успяха да запазят разликата, като имаха два мачбола при 14:12, но Саби сбърка сервис. При втория мачбол Тодор Алексиев не успя да завърши с атака, но Матей Михайлович от Нефтохимик стреля в аут и така Хебър постигна ценна победа.

За Хебър с най-много точки завърши Якопо Масари - 22, а Тодор Алексиев се отчете с 20. Аксел Трухчев бе най-резултатен за Нефтохимик, като направи 21 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как украинското зърно стана новото оръжие на икономическата война
Как украинското зърно стана новото оръжие на икономическата война
Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич получи ключа за стадион "Христо Ботев"
Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич получи ключа за стадион "Христо Ботев"