НОВИНИ

Интер не даде шансове на Милан и вдигна Суперкупата на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:00, 18.01.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
интер даде шансове милан вдигна суперкупата италия
Слушай новината

Отборът на Интер за седми път в своята история вдигна трофея за Суперкупата на Италия, след като във финала победи градския съперник Милан с класическото 3:0.

По този начин "нерадзурите" защитиха триумфа си в надпреварата от миналата година, а освен това се наредиха редом до "росонерите" като втория най-успешен отбор в историята на тази надпревара след Ювентус, който е вдигал Суперкупата цели 9 пъти.

Тази вечер на стадион "Кинг Фад" в Саудитска Арабия момчетата на Симоне Индзаги не оставиха никакви шансове на своя противник, като още в 10-та минута Федерико Димарко изведе Интер напред в резултата, разписвайки се след отлично проведена бърза атака на "черно-сините".

В 21-та минута пък Алесандро Бастони пусна дълго подаване към Един Джеко, който овладя, преодоля Сандро Тонали и с безпощаден удар направи резултата 2:0.

Милан започна да показва по-интересни неща в предни позиции едва след почивката, но вместо "росонерите" да се върнат в срещата те получиха трети гол, който реши всичко. В 77-та минута силно изритана топка стигна до Лаутаро Мартинес, а аржентинецът с елегантно изпълнение преодоля Чиприан Татарушану, за да оформи крайното 3:0.

Днешния успех пък бе по-специален за треньора на Интер Симоне Индзаги, за когото това бе четвърта спечелена Суперкупа на Италия. Така, 46-годишният специалист се изравни с Фабио Капело и Марчело Липи, които също имат по четири триумфа в турнира и до тази вечер бяха двамата най-успешни наставници в надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър изпрати съболезнователен адрес след катастрофата с хеликотпер край Киев
Външният министър изпрати съболезнователен адрес след катастрофата с хеликотпер край Киев
Борислав Крачанов: Могат да се извлекат някои позитиви от този двубой
Борислав Крачанов: Могат да се извлекат някои позитиви от този двубой