НОВИНИ

Интер обърна Лацио и отвори широко вратата на Наполи към титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:34, 30.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
интер обърна лацио отвори широко вратата наполи титлата
Слушай новината

Отборът на Интер спечели с 3:1 домакинството си срещу Лацио от 32-ия кръг на италианската Серия "А" и по този начин предоставя отлична възможност на Наполи да триумфира с шампионската титла още този следобед при домакинството си срещу Салернитана.

След поражението си в Милано "бианкочелестите" остават на 17 точки зад неаполитанци, които могат да си осигурят своя първи триумф в Скудето след повече от 30-годишна пауза, ако спечели двубоя на "Естадио Диего Армандо Марадона" този следобед.

В същото време пък успехът на Интер изкачи момчетата на Симоне Индзаги до 4-а позиция в подреждането с актив от 57 точки, колкото има и градския съперник Милан, както и съставът на Рома.

Двубоят на "Джузепе Меаца" обаче далеч не започна позитивно за "нерадзурите", които се оказаха догонващи след половин час игра, когато точен за Лацио беше Филипе Андерсон, след като няколко минути по-рано пък попадение на Хенрих Мхитарян за домакините бе отменено заради засада след намеса на системата ВАР.

Минималният аванс на гостите се задържа до заключителните 12 минути на срещата, когато Интер се развихри и на цели три пъти порази вратата на своя съперник.

Лаутаро Мартинес изравни резултата в 78-а минута, а пет минути по-късно Робин Госенс беше точен, за да даде аванс на своя тим. Крайното 3:1 оформи отново Лаутаро с втория си гол в срещата в последната минута от редовното време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серхио Перес триумфира в Гран при на Азербайджан във Формула 1
Серхио Перес триумфира в Гран при на Азербайджан във Формула 1
Симон Антони Иванов се размина с титлата в Кипър
Симон Антони Иванов се размина с титлата в Кипър