НОВИНИ

Испания и Италия ще определят втория финалист в турнира Лигата на нациите

Национален отбор по футбол на Италия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:19, 15.06.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграе и втория полуфинал от Лигата на нациите. Испания излиза срещу Италия в Енсхеде. Двубоят е от 21.45 часа, а победителят ще спори с Хърватия за трофея.

Двата отбора спечелиха групите си в Лига А. Испания събра актив от 11 точки, като завърши пред Португалия, Швейцария и Чехия. За Италия бе далеч по-драматично, като „адзурите“ спечелиха първата позиция в последния кръг. Те гостуваха на лидера Унгария и единствено победа ги устройваше, а такава бе постигната. Германия остана трета в тази група, а Англия потегли към Лига Б.

През март испанците загубиха от Шотландия с 0:2 и победиха Норвегия с 3:0 в квалификациите за Евро 2024. През зимата на Мондиал 2022, тимът отпадна още на 1/8-финалите от тима на Мароко.

Италианската селекция стартира квалификациите за Евро 2024 с поражение у дома от Англия с 1:2. След това отборът се върна на победния път и надви Малта с 2:0. Италия не участва на Мондиал 2022, като в края на миналата година игра контроли с Албания (3:1) и Австрия (0:2).

Испания победи Италия с 2:1 в Лигата на нациите в края на 2021 година, но загуби след дузпи на полуфиналите на Евро 2020.

Големият финал в Лигата на нациите е в неделя (18 юни) от 21.45 часа българско време и ще може да го проследите НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание
Георги Кабаков и бригадата му получиха втори мач от европейските квалификации в рамките на три дни
Георги Кабаков и бригадата му получиха втори мач от европейските квалификации в рамките на три дни