НОВИНИ

Иван Алипиев: Как да откажеш на националния отбор? Няма такъв вариант

Алипиев бе повикан от Росен Барчовски след контузията на Николай Стоянов.

иван алипиев отбеляза точки загубата своя отбор латина
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 20.02.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Иван Алипиев се присъедини към мъжкия национален отбор. Баскетболистът на Латина получи повиквателна непосредствено преди началото на лагера.

След пристигането си у нас, се отправи директно към залата, за да се включи в подготовката заедно със своите съотборници. Пред BGbasket.com Алипиев разказа с какви чувства се завръща в отбора и сподели очакванията си за предстоящите мачове от европейските квалификации срещу Швеция и Германия.

"Чувствам се прекрасно. Винаги е било много голяма чест да играя за националния отбор, много пъти съм го казвал. Радвам се, че съм отново тук по една или друга причина“, заяви Алипиев, който бе повикан след контузията на Николай Стоянов.

„Дали съм бил изненадан, не знам. В момента, в който ми се обади г-н Барчовски, видях телефона и ми стана ясно за какво става въпрос. Дълъг зове, както се казва. Искам или не искам, нямам избор, но в случая как да откажеш на националния отбор? Няма такъв вариант!“, категоричен бе баскетболистът.

Той коментира и шансовете на България в квалификациите: „Винаги съм бил оптимист и съм казвал, че можем да победим, който и да е противник, независимо срещу кого играем. Оптимист съм за двата мача. Мисля, че особено този в Швеция за нас ще е много важен, защото според мен те са ни основният противник в тази група. Надявам се, че ще излезем, ще покажем всичко от себе си и ще спечелим.“

Относно мотивацията да се изправиш срещу световния шампион Германия, Алипиев коментира: „Това е наистина голяма чест за всеки играч да излезе и да играе срещу толкова класни играчи и отбор, независимо дали са в пълен състав или не. Както много пъти съм казвал, за нас всеки противник е противник, без значение от името. Ще излезем и ще покажем най-доброто от себе си.“

„Силно се надявам залата в Ботевград да е пълна. Мисля, че щом успяхме да я напълним срещу отбор като Португалия, срещу Германия ще е още повече“, заяви Алипиев.

„Лъвовете“ обаче няма да имат много време за подготовка. Визитата на Швеция е още на 22 февруари, а само три дни по-късно те приемат Германия.

"Не знам дали имаме избор дали ще успеем да се сработим или не. Надявам се за краткия период от време, който имаме, да успеем да свършим най-много работа и да го покажем на терена“, пожела си баскетболистът.

България не може да разчита на голямата си звезда Александър Везенков, но на линия е правещият страхотен сезон с Баскония в Евролигата Коди Милър-Макинтайър.

„Присъствието на Коди е много важно в този отбор. Фактът, че самият той е откликнал бързо и е дошъл възможно най-скоро тук да помогне на този отбор, е наистина много голям фактор за нашето развитие в квалификациите“, завърши Алипиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетик Билбао нанесе трето поражение на Жирона в Примера Дивисион
Атлетик Билбао нанесе трето поражение на Жирона в Примера Дивисион
Фестивал на светлината в Копенхаген
Фестивал на светлината в Копенхаген