НОВИНИ

Иван Колев пред БНТ: Имаме атлети, които са към края на кариерата си, но имаме и много млади таланти (ВИДЕО)

"В момента работим по програмата на Министерството на младежта и спорта", коментира президентът на Федерацията по лека атлетика

Иван Колев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 10.12.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият президент на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев гостува в предаването "Арена спорт", където коментира случващото се в този спорт.

"С футбола сме заедно по стадионите. Както имаме стадиони за футбол, така се надявам да имаме и стадиони за лека атлетика", започна той.

Той коментира и темата, за която стана дума по-рано, когато гост в предаването бе Димитър Бербатов, а именно варианта, в който президентите на федерациите да имат мандатност.

"Смятам че е валидно това предложение, тъй като наскоро бе анонсирана промяната във федерацията имаше заглавия "Една ера приключи". Спомням си, че имаше и класация на президенти с най-дълъг престой на този пост. Мисля, че първо беше този на БФС, след това този на Леката атлетика и ако не се лъжа на трето място беше федерацията по тенис на маса. При нас беше поставен този въпрос както за президент, така и мандатност. Ще имаме общо събрание на 8 януари догодина. В момента довършвам мандата, който е петгодишен. През 2025-а, когато има избори вече трябва да има решение на въпроса", каза Колев.

Той сподели и какви са целите на федерацията.

"В момента сме свидетели на смяна на поколенията. Имаме атлети, които са към края на кариерата си, но имаме и много млади таланти. Целта е да предложим подходящите условия, на които да се развиват тези таланти. Мечтата ни е възстановяване на спортните бази. В момента работим по програмата на Министерството на младежта и спорта (б.а. съфинансиране – 50% от страна на бенефициента и 50% от страна на ММС). Искам и да благодаря на кметовете на Добрич, Пловдив и Стара Загора, както и на министъра на спорта Димитър Илиев. Той ме прие в първите ми крачки на този пост. Предстоят ни нови срещи с тези кметове и за стадиони, така че се надяваме за нови положителни новини", коментира президентът.

Колев отговори на въпрос относно възможността стадион "Академик" да стане център на леката атлетика у нас.

"Тове е мечта не само на Карамаринов, но и на цялата общност. Не може градове като София, Пловдив и Варна да нямат съоръжения за лека атлетика. Работи се по този въпрос. Към момента няма новини, но се надяваме на положителни такива. Стискайте палци", завърши Иван Колев.

Цялото интервю с Иван Колев гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Минковски пред БНТ: Изключително съм доволен от десетте национални рекорда на европейското по плуване (ВИДЕО)
Кристиан Минковски пред БНТ: Изключително съм доволен от десетте национални рекорда на европейското по плуване (ВИДЕО)
Предимно слънчево време в следващите дни със сутрешни мъгли
Предимно слънчево време в следващите дни със сутрешни мъгли