НОВИНИ

Джокович с ново историческо постижение след триумф в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:35, 22.09.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Тенис
джокович ново историческо постижение триумф рим

Световният номер 1 Новак Джокович записа поредното си историческо постижение, след като спечели Мастърса в Рим с победа над аржентинеца Диего Шварцман със 7-5, 6-3 във финала на турнира.

Освен, че вчера задмина Пийт Сампрас в класацията за най-много седмици, прекарани като водач на световната ранглиста, Ноле вече е едноличен лидер в класацията за най-много спечелени трофеи в турнирите от сериите Мастърс.

Триумфът мъ в Рим е неговия 36-ти на това ниво, като по този начин той остави зад себе си Рафаел Надал, който има 35 успеха в най-престижните надпревари извън Големия шлем.

Финалът срещу вдъхновения Диего Шварцман не бе никак лесен за сърбина, който на два пъти изоставаше с пробив в първата част.

И на двата пъти обаче Диего, който по-рано отстрани Рафаел Надал, не успя да материализира този си аванс и в край на сметка допусна обрат в самия край на частта и я загуби с 5:7.

Въпреки това аржентиецът отново пръв взе подаването на съперника си във втория сет, но и в този случай Джокович успя да се върне в битката.

Той първо върна пробива, след което пое изцяло контрола върху срещата, за да я затвори след 6:3 във втората част след 1 час и 53 минути на корта.

За сърбина това бе пета титла в Рим, като той има и също толкова поражения в сблъсъците за трофея. По този начин той записа 31 победа през сезона от общо 32 изиграни двубоя.

Добре помните, че единственото му поражение беше от Пабло Кареньо-Буста и дойде по време на US Open, когато Ноле бе дисквалифициран за удар с топка срещу една от съдийките на корта.

“Това бе страхотна седмица, голямо предизвикателство за мен. Не играх най-добрия си тенис, но успях да покажа най-доброто от себе си, когато имах нужда. Това ме прави горд, че успях да намеря пета скорост, когато най-решителните моменти”, сподели след успеха Джокера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов: Готов съм да стана гарант за диалог
Красимир Каракачанов: Готов съм да стана гарант за диалог
Издигнаха националния трибагреник във Велико Търново за Деня на Независимостта (ВИДЕО)
Издигнаха националния трибагреник във Велико Търново за Деня на Независимостта (ВИДЕО)