НОВИНИ

Какво мисли за Европа кандидатът за вицепрезидент на Тръмп?

Вижте някои от мненията на Джей Ди Ванс относно Стария континент

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:46, 16.07.2024
Чете се за: 03:22 мин.
По света
Какво мисли за Европа кандидатът за вицепрезидент на Тръмп?
Слушай новината

Сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс днес официално беше обявен като кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия за изборите в САЩ през ноември. Изданието "Политико" е извадило изказвания на Ванс за Стария континент.

ЗА ЕС

През февруари в свое интервю Ванс остро критикува ЕС, че задържа фондове за Унгария и Полша заради казуси, свързани с демокрацията и върховенството на закона.

"Знаете ли, че ЕС задържа милиарди долари за Унгария, заради позицията ѝ за Украйна. Задържа и милиарди долари обещана помощ за предишното правителство на Полша, заради консервативните възгледи на предишното полско правителство. Тове не е ред, който се основава на правила. Това е Европа - от Брюксел до Берлин, която налага либерално-империалистичните си възгледи на останалата част на континента."

ЗА УНГАРИЯ

Подобно на Тръмп, Ванс също се изказва ласкаво за унгарския премиер Виктор Орбан, дори предлага Вашингтон да взаимства социални политики от Будапеща.

"В Унгария на Орбан, се предлагат заеми на скоро сключили брак семейства и в някакъв момент - ако те останат заедно и имат деца, дълговете им се опрощават. Защо да не можем да направим това тук? Защо да не можем да насърчаваме създаването на семейство?“ - думи на Ванс, казани пред консервативен изследователски институт.

Ванс одобрява и решението на кабинета "Орбан" относно разпространението на ЛГБТИ съдържание в училищата.

ЗА ПОЛША

През февруари тази година, Джей Ди Ванс осъди Доналд Туск след като полският премиер критикува републиканците, че блокират помощта за Украйна.

"Новият политически лидер на Полша арестува политически опоненти и дължи сигурността на държавата си на щедростта на моята. Хубаво би било да покаже малко признателност или поне да намали авторитарните си импулси", пише Ванс в социалните мрежи.

Опасенията на Полша от руска агресия, са силно преувеличени, казва Ванс в интервю за CNN през декември.

ЗА ГЕРМАНИЯ

"Поведението на Германия в тази война е позорно... Всичките им обещания се превърнаха в боклук!" - послание на Ванс в социалните мрежи от март миналата година.

И още - "Защо американските данъкоплатци субсидират идиотската германска енергийна политика и слаба отбранителна политика."

През февруари Ванс атакува германските отбранителни способности в своя статия за Файненшъл Таймс.

ЗА ИТАЛИЯ

Дори крайнодесният премиер на Италия - Джорджа Мелони, не избегна гнева на Джей Ди Ванс.
"Победата на Мелони в Италия до голяма степен е отхвърляне на миграционната политика на Брюксел. И въпреки това, тя е катастрофа - що се отнася до намаляване на миграцията в Италия" - казва Ванс в свое интервю.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев: Не може да има никакво подценяване на този мач
Георги Дерменджиев: Не може да има никакво подценяване на този мач