НОВИНИ

Камелия Дунавска: Нашата школа е на много високо ниво

Камелия Дунавска
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 31.05.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно от златните момичета на България - Камелия Дунавска - създаде нов клуб в Самоков, който ще се занимава с различни видове гимнастически спортове и изкуства. Официалното откриване ще се проведе на 1 юни, вторник, в „Арена Самоков“ от 19.00 часа.

Камелия Дунавска гостува на предаването "100% будни" по БНТ 1. Тя е притежателка на златни медали от европейското първенство в Хелзинки през 1988 и от световното първенство във Варна през 1987 година.

“Събрах един хубав екип от ентусиасти и съмишленици, с които учредихме клуб за изкуства и спорт, в град Самоков. Организираме на 1 юни откриването на клуба в „Арена Самоков“ от 19.00 часа. Ще развиваме изкуство и спорт, всички видове гимнастически спортове, цирково изкуство, имаме амбиции за тренировки сред природата“, разкри Камелия Дунавска.

Златното ни момиче се върна в годините назад, като си спомни за някои забавни моменти от своята кариера: „Още първата ни треньорка Борислава Кичукова, защото искаше да докаже, че не винаги съдиите са наясно коя от нас двете е на терена, реши да ме пусне два пъти, вместо сестра ми. Бяхме малки, на 9 години, имахме задължителна програма без уред. Тогава моя милост излезе два пъти, като по-малки бях по-наложена от сестра ми, представих се по-добре на съчетанието, което играх за сметка на Адриана, но съдиите отредиха по-висока оценка на мен. Това е доказателство за субективността.“

„Състезанията винаги са били голямо напрежение, но няма да забравя никога обичта на хората след Световното първенство във Варна. Нямаше случка, в която хората да не ни спират и поздравяват, таксиметрови шофьори ни возеха без пари, уредниците на заведенията не но даваха да си платим сметките“, коментира още Камелия Дунавска.

„Българската школа отново е на много високо ниво, вчера завърши Световната купа в Пезаро. Истински се надявам нашите момичета да се преборят за златото на Олимпиадата след два месеца. Елитният спорт стана преди всичко политика, има го това. Радвам се, че такава малка страна като България все още има претенциите за призови места“, каза още една от близначките Дунавски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зидан напуснал Реал заради "липса на подкрепа"
Зидан напуснал Реал заради "липса на подкрепа"
Валежи и гръмотевици се очакват в близките дни
Валежи и гръмотевици се очакват в близките дни