НОВИНИ

Каролин Гарсия не даде шанс на Наоми Осака и се класира за втория кръг на Australian Open

Онс Жабер също е във втория кръг на турнира в Мелбърн.

каролин гарсия даде шанс наоми осака класира втория кръг australian open
bnt avatar logo
от БНТ
15:04, 15.01.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Французойката Каролин Гарсия, изхвърли още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия Наоми Осака, за която срещата днес беше завръщане в Големия шлем. След час и половина игра Гарсия, която е номер 16 в схемата записа победа с 6:4, 7:6 (7:2).

Осака, бивша водачка в ранглистата на WTA, роди дъщеря си Шай миналия юли, и се върна от майчинство в Бризбейн миналата седмица, но отпадна още във втория кръг след загуба от Каролина Плишкова.

Японката отстрани Гарсия във втория кръг на Australian Open през 2021-а година по пътя към втората си титла, но днес ролите бяха разменени.

Френската тенисистка ще играе във втория кръг с полякинята Магдалена Фрех и ще се опита да подобри най-добрите си постижения от достигане до четвърти кръг през 2018 г. и през 2023 г. Намиращата се на 69-о място в ранглистата Фрех до момента записа най-дългия мач на турнира при дамите, след като се бори 3 часа и 13 минути, за да преодолее влязлата с уайлд-кард представителка на Австралия Дария Савил с 6:7 (5:7), 6:3, 7:5.

Онс Жабер също е във втория кръг на турнира след успех с 6:3, 6:1 над Юлия Стародубцева на "Maргарет Корт Арина". Тунизийката, чието най-добро представяне в Мелбърн Парк беше четвъртфинал през 2020 г., получи пробив още в първия гейм, но след това наложи доминацията си. В следващия си двубой тя ще играе с Мира Андреева, която елиминира американката Бернарда Пера със 7:5, 6:2.

Напред продължава напред и номер 10 Беатрис Адад Мая, която отстрани Линда Фрухвиртова (Чехия) с 6:2, 3:6, 6:2.

Рускинята Вероника Кудерметова и украинката Анхелина Калинина, също поставени, напуснаха турнира. Виктория Голубич (Швейцария) се справи с 15-ата Кудерметова и я победи със 7:6 (4), 1:6, 6:1, а Аранча Рус (Нидерландия) победи Калинина с 6:1, 6:0. Калинина поиска медицински тайм-аут в началото на втория сет, явно изпитвайки болка в ръката, но въпреки това остана на корта и изигра срещата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матиас Екстрьом спечели осмия етап на Рали Дакар при автомобилите
Матиас Екстрьом спечели осмия етап на Рали Дакар при автомобилите
ЦСКА 1948 си върна Марио Топузов и привлече Ивайло Марков
ЦСКА 1948 си върна Марио Топузов и привлече Ивайло Марков